Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Η Ν.Ε.ΦΩΚΙΔΟΣ ΤΟΥ "ΚΙΝ.ΑΛ." ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ "IMERYS"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στηρίζουμε τον αγώνα της Ένωσης Εργαζομένων

στα Μεταλλεία Βωξίτη YMERYS

5 Φεβρουαρίου 2021

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζει τον αγώνα της Ένωσης Εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτη της YMERYS, για πενθήμερη εργασία με σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά τους.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας και η επιμονή της στη μονομερή διατήρηση

της εξαήμερης εργασίας, οδήγησε τους εργαζόμενους σε 6ωρη στάση εργασίας στις 28/1/2021, με εντυπωσιακή συμμετοχή, δείγμα της βούλησης να αντισταθούν στην εργοδοτική αυθαιρεσία, που συνοδευόταν με απειλές για απολύσεις και κατευθυνόμενους χλευασμούς του σωματείου και των εργαζομένων.

Η δικαστική προσφυγή της εταιρείας για κήρυξη της στάσης εργασίας παράνομης και καταχρηστικής έπεσε στο κενό, αφού το αρμόδιο δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της και δικαίωσε το σωματείο των εργαζομένων.

Το γεγονός αυτό πέρα από την ηθική δικαίωση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος τους Νίκος Χλεμπογιάννης, θέτει πλέον σε άλλη βάση τον αγώνα, με τη καθολική συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους.

η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του Κινήματος Αλλαγής, στέλνει σαφές μήνυμα στη διοίκηση της YMERYS. Είμαστε απέναντι στις αποικιοκρατικές και αντεργατικές μεθόδους της εταιρείας και απέναντι σε κάθε εργοδοτική πράξη αυθαιρεσίας.

Στέλνει επίσης, μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Εργαζόμενους και το Σωματείο στα Μεταλλεία Βωξίτη της YMERYS και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα τους στους αγώνες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου