Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ Γ.Γ. ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


Εκ του ασφαλούς

  Αφού δεν κατάλαβε ακόμη το τι συμβαίνει στην Κύπρο, αφού προσπέρασε την Συρία, αφού το Ιράν είναι ...μακριά του, αφού στην Βενεζουέλα, στην Κολομβία και στον Ισημερινό, απλώς ...παίζουν με όπλα, αφού στην Λιβύη του είπαν ότι σπέρνουν σιτάρι στην θάλασσα και ότι σε όλες ανά την υφήλιο εμπόλεμες περιοχές, οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι, επήρε την μεγάλη απόφαση να ζητήσει από τους επιθυμούντες να υπογράψουν στο AVAAZ, υποστηρίζοντας την επιθυμία του για άμεση παγκόσμια εκεχειρία, λόγω του κορωνοϊού.  Δηλαδή : Θεωρεί ότι ο εχθρός μας είναι ο Covid-19 και θα πρέπει για να τον πολεμήσουμε, να πάψουμε να πολεμάμε μεταξύ μας.  Να μαζέψουμε λοιπόν εμείς τις υπογραφές μας, να του τις στείλουμε κι αυτός να τις στείλει, εκεί όπου πρέπει!...
Άξιος!


***********************************

Καλώ για άμεση παγκόσμια εκεχειρία 
σε κάθε γωνιά του κόσμου

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μόλις έκανε μια επείγουσα έκκληση για παγκόσμια εκεχειρία! Υπόγραψέ την με ένα πάτημα και διάδωσέ την:

Ο κόσμος μας αντιμετωπίζει έναν κοινό εχθρό: τον COVID-19. Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για υπηκοότητα ή εθνικότητα, παράταξη ή θρησκευτική πίστη. Επιτίθεται σε όλους, ανελέητα.

Εντωμεταξύ, ένοπλες συγκρούσεις μαίνονται ανά τον πλανήτη.

Οι πιο ευάλωτοι - γυναίκες και παιδιά, άτομα με αναπηρία, οι περιθωριοποιημένοι και οι εκτοπισμένοι - πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα. Διατρέχουν παράλληλα το μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν καταστροφικές απώλειες από τον COVID-19.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο χώρες, τα συστήματα υγείας έχουν καταρρεύσει.

Οι επαγγελματίες της υγείας, ήδη ελάχιστοι στον αριθμό, συχνά στοχοποιούνται. Πρόσφυγες κι άτομα εκτοπισμένα λόγω πολεμικών συγκρούσεων είναι διπλά ευάλωτοι. Η μανία του ιού αποτυπώνει τον παραλογισμό του πολέμου.

Γι αυτό σήμερα, καλώ για άμεση παγκόσμια εκεχειρία σε κάθε γωνιά του κόσμου. 

- Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ
Αντόνιο Γκουτέρες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου