Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΛΙΜΕΝΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΩΣΕΙ ΠΑΡΟΝ...

"Εδώ είναι Βαλκάνια..."
   Ολιγομελές αλβανόφωνον συνεργείο, ασχολείτο εχθές το πρωΐ με την επισκευή (;), ανακατασκευή (;) και τον εξωραϊσμό (;) του τελευταίου προς δυσμάς τμήματος της πλακόστρωτης παραλιακής πλατείας του Λιμένα Ιτέας.  Όπως δε φαίνεται στις φωτογραφίες, ο χώρος είχε οριοθετηθεί με  πλαστική ταινία, για να μην εισέρχονται στο "εργοτάξιο", περιπατητές και ...περίεργοι.  Και αυτά εσυνέβαιναν το μεσημέρι και σε κοινή θέα των διερχομένων, με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, να είναι ακόμη σε πλήρη ισχύ.


  Όπως είναι γνωστό, τον έλεγχο και την διαχείριση σε ολόκληρη την παραλιακή πλατεία της Ιτέας (λιμενική ζώνη), την έχει το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος.  Το οποίον σημαίνει ότι, η οποιαδήποτε και οποιασδήποτε μορφής εργασία επί αυτής της εκτάσεως, θα πρέπει να έχει την γραπτή έγκριση (απόφαση) της Λιμενικής Επιτροπής.  Είναι γνωστή δε η από ετών αντιδικία μεταξύ της Λιμενικής Επιτροπής και των επιχειρήσεων των εχόντων πρόσβαση στην παραλιακή πλατεία, για τις αυθαίρετες όπως τις αποκαλεί το Λιμενικό Ταμείο κατασκευές, τις οποίες έχουν κατασκευάσει από μόνοι τους οι καταστηματάρχες - επιχειρηματίες.  Για αυτό και στους χώρους όπου υπήρχαν κατασκευές, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει, η Λιμενική Επιτροπή κατεδάφισε τις όποιες κατασκευές και μάλιστα με έξοδα των αποχωρησάντων από τους χώρους επιχειρήσεων.

  Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει απόφαση της εν λόγω Επιτροπής δημοσιευμένη στο diaygeia για πραγματοποίηση εργασιών αυτού του είδους, στην πλατεία.  Η δε τελευταία ανάθεση σε εργολήπτη εργολάβο-μηχανικό (ΑΔΑ : 96ΦΔΟΡ0Θ-2Δ9), δεν περιλαμβάνει καμμία τέτοιου είδους εργασία (το σύνολο των εργασιών περιγράφονται στην ΑΔΑ : Ω0Μ0ΟΡ0Θ-Α9Τ).

  Λογικά λοιπόν θα υποθέσουμε ότι, η Λιμενική Επιτροπή έχει άγνοια αυτών των εργασιών, οι οποίες παρ' όλα ταύτα γίνονται σε κοινή θέα, μόλις 50 μέτρα από το Λιμεναρχείο Ιτέας (ο Λιμενάρχης είναι εξ ορισμού ο αντιπρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής) και επίσης, μόλις 200 μέτρα από τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, στην Μαρίνα.
Εκτός και εάν...
  
Όχι όμως!  Δεν φανταζόμεθα ότι το Λιμενικό Ταμείο θεωρεί την συγκεκριμένη πλατεία της Ιτέας ως ιδιοκτησία του (άρα δεν νοιώθει και την ανάγκη να απολογηθεί για κάτι) και ότι θα ήταν δυνατόν να συναινέσει σε οποιαδήποτε επισκευή (;) επί της παραλιακής πλατείας, χωρίς να υπάρχει απόφαση - ανάθεση του οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου έργου.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να επιχειρηματολογήσει επί των ενστάσεων για αυτήν την ξεχωριστή μεταχείριση, έναντι των υπολοίπων επιχειρήσεων της παραλίας.
Λογικά λοιπόν, θα πρέπει να περιμένουμε την όποια ενέργεια ή απάντηση του Λιμενικού Ταμείου.
Οψόμεθα.


6 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.., ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ !!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ..ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ !! ΤΙ ΝΑ ΠΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να χουμε το καλο ρωτημα εσυ ποιος εισαι και πρεπει να απολογηθει μια δημοσια υπηρεσια;
    μηπως πρεπει να σε καλεσει ο λιμεναρχης και ο εισαγγελεας για παραπληροφορηση και δυσφημηση του λιμεναρχείου και του ταμειου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικόν. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες (σ.σ. : το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, δεν είναι Δημόσια Υπηρεσία), δεν πρέπει να απολογούνται για τις ενέργειές τους (σε κάποια καθεστώτα...)

      Διαγραφή
    2. ζεις σε εναν απεριγραπτο σκοταδισμο
      εχω δει εγγραφο του λιμενικου ταμειου που φερει εθνοσημο κα γραφει ελληνικη δημοκρατια δημοσιο ειναι νπδδ παει αυτο τελος
      οσο για το απιστευτο αρθρο σου στρεφεσε κατα ενος νομιμου επιχειρηματια και αφηνεις τους παρανομους στο απυροβλητο
      μεροληπτεις
      για το προεδρο που παρα τις απαγορευσεις εχει καθημερινα το μαγαζακι γωνια ανοικτο γιατι δεν γραφεις
      απο εκει περνας
      επαναλαμβανω μεροληπτεις

      Διαγραφή
  3. Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ θα ήταν αν οι πέργολες που βρίσκονται στην παραλία θεωρούνται κλειστοί χώροι μετά τις 1 Ιουνίου και αν θα επιτρέπεται το servise των πελατών μέσα σε αυτές. Είναι απορία που πρέπει να γνωρίζουμε οι καταναλωτές. Ποια η θέση των αρμόδιων φορέων και αν έχουν στείλει τα συναρμόδια υπουργεία εγκύκλιο. Αν όχι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι αρμόδιες ανά την επικράτεια υπηρεσίες.

    Γνωστό ζαχαροπλαστείο έχει κάμερες σε δέντρα που βρίσκονται στην παραλία. Επιτρέπεται να παρακολουθούνται οι πελάτες και ποιο κάνει τη βόλτα του στην παραλία και τι ώρα και να καταγράφονται για κάποιους μήνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ..ΟΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή