Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΠΡΟΣ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

  (Ιτέα-Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος)
Ρύθμιση-Ανάσα

   Με την παρακάτω αναδημοσιευόμενη και από εμάς επιστολή του, ο νυν Πρό- εδρος της Λιμενικής Επιτροπής, ζητά από τις επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμο- ποιούν χώρους επί της παραλιακής πλατείας, να υποβάλουν στο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, την σχετική αίτηση για την παραχώρηση του χώρου. Διότι ως γνωστόν, διαχειριστής και επόπτης της παραλιακής Δημοσίας εκτάσεως στην Ζώνη του Λιμένα Ιτέας, είναι το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος.
   Και με την ευκαιρία, γνωρίζει στις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν “αυθαίρετες” κατασκευές επί της παραλιακής πλατείας, ότι τους δίνεται πλέον η εκ του νόμου δυνατότητα, να τις διατηρήσουν για μια 2ετία (2018-2019), εφ’ όσον το αιτηθούν αναλόγως.

  Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων των εχόντων “αυθαίρετες” κατασκευές στην παραλιακή πλατεία, δεν επλήρωναν επί 2ετίας τουλάχιστον ενοίκιο για τον χώρο τον οποίον χρησιμοποιούσαν, καθ’ όσον η προηγουμένη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, τους ζητούσε να τις κατεδαφίσουν και δεν υπέγραφε μαζί τους συμβόλαια παραχωρήσεως-ενοικιαστήρια, για να μην νομιμοποιήσει (έλεγε) τις αυθαίρετες κατασκευές. Μάλιστα στην “διένεξη” των καταστηματαρχών με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος για το ζήτημα των “αυθαιρέτων” κατασκευών, πέραν των προφορικών ειδοποιήσεων από τον τότε Λιμενάρχη, υπήρξε και παρέμβαση από την Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, της οποίας η προϊσταμένη Γκόλφα Αθανασία με επιστολή της (24-1-2017), απειλούσε με κυρώσεις όσους καταστηματάρχες δεν “εσσυμορφούντο προς τας υποδείξεις” (ύστερα από αυτοψίες υπαλλήλων της, λέει...).

  Τώρα, το γιατί και από ποιόν ήταν επιτρεπτό (ανεκτό), το να δημιουργούνται και νέες “αυθαίρετες” κατασκευές, ενώ ήδη υπήρχε πρόβλημα (παρανομία) με τις παλαιότερες, είναι απορίας άξιον. Όπως είναι δυο φορές απορίας άξιον, σε μια παραλιακή-τουριστική πόλη, της οποίας το θέλγητρο και ο κύριος πόρος διαβιώσεώς της είναι η επαφή της με την θάλασσα, να απαγορεύεται η αξιοποίηση της τεράστιας παραλιακής της πλατείας. Και βεβαίως, να μην υπάρχει ούτε ένα σχέδιο για την αξιοποίησή της.
Αυτά τότε. Σήμερα όμως, δίνεται η δυνατότητα σε όλους να “ησυχά- σουν”, τουλάχιστον για μια 2ετία. Εφ' όσον πληρώσουν βεβαίως...

**************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Ιτέα 07-12-2017
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ &                                      Αριθ. πρωτ.: 938
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Ταχ/κή Δ/νση : Ιτέα
Ταχ. Κώδικας : 332 00                        ΠΡΟΣ : Καταστηματάρχες παραλιακών
Πληροφορίες : Αικ. Χαραλάμπους                   καταστημάτων στη ζώνη λιμένα
Τηλέφωνο : 2265032279                                      Ιτέας
FAX : 2265034679
e-mail:limenikotameiofokidas
@gmail.com

ΘΕΜΑ : «Υποβολή αίτησης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης χώρου ζώνης
λιμένα για το έτος 2018»

Προκειμένου να σας παραχωρηθεί παραλιακός χώρος εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέας για το έτος 2018, σας παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την υποβολή σχετικής αίτησης προς το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας μαζί με τοπογραφικό διάγραμμα αρμοδίως υπογεγραμμένο και θεωρημένο και την προβλεπόμενη για κάθε περίπτωση άδεια λειτουργίας της επιχείρησή σας, μέχρι και την Τετάρτη 31-01-2018.
Για τα καταστήματα που έχουν αυθαίρετες κατασκευές σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4504/2017:
Εντός χρονικού διαστήματος δυο ετών (2018, 2019) είναι δυνατή, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης η παραχώρηση της χρήσης του υποκείμενου και παρακείμενου χώρου των κατασκευών με απόφαση του Φορέα Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένα. Στην αίτηση προς το Φορέα για την παραχώρηση επιπροσθέτως των ανωτέρω δικαιολογητικών επισυνάπτεται βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού για τη στατική επάρκεια των υφιστάμενων κατασκευών.
Εφόσον μέχρι την ως άνω προθεσμία δεν υποβληθεί από μέρους σας αίτηση, θα θεωρηθεί από τη λιμενική επιτροπή ότι δεν επιθυμείτε παραχώρηση χώρου στη χερσαία ζώνη λιμένα Ιτέας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
Ν. Φωκίδας

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

7 σχόλια:

  1. Επίκουρε Να ησυχάσουν οι καταστηματάρχες με τι ? Με την διατήρηση των αυθαίρετων κατασκευών ? Για ποιά αξοιοποίηση της παραλιακής ζώνης ομιλείτε ? Με την διαιώνιση αυτής της στρεβλής κατάστασης με τις αυθαιρετες κατασκευές ? και με ένα παραλιακό μέτωπο το οποίο αντί να σε ελκύει ως τουρίστα να σε απωθεί ? θεωρείτε επιτυχία τη συνεχιση αυτής της στρεβλής κατάστασης ? θεωρείτε ότι αυτή η κατασταση συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της ιτέας ? θεωρώ πως όχι !!!. Αντίθετα συμβαλει στην υποβάθμιση !!! Η Ιτεα χρειάζεται μια ριζική αναμόρφωση όλου του παραλιακαού μετώπου σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό όλων των σύγχρονων παραλιακών πόλεων . ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΌ σχέδιο που υπάρχει και στα συρταρια του λιμενικού ταμειου φωκίδας αλλα δυστυχώς όλοι σωπαίνουν ουδέποτε ασχολήθηκαν και το σχέδιο ουδέποτε υλοποιήθηκε .Μοναδική ενασχόλιση όλων ήταν και ειναι πως θα καλύψουν την αυθαιρεσία αντι να ασχοληθούν πως θα αναβαθμισουν αισθιητικά το παραλιακό μέτωπο .
    Ασθητικά όμορφες πόλεις σημαινει επενδύσεις και ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας .

    Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΓΙΟΓΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ!
    ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ, ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΜΟΣ ΟΠΟΥ (ΜΑΣ) ΣΥΜΦΕΡΕΙ!

    ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΦΩΚΙΔΑ!
    ΜΗΠΩΣ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;
    ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουλτοζες βαλε Δρακακη να τελειωνουμε. Η μονη λυση. Απλα να εισαι κ συ εκει οταν γκρεμιζουνε τα παραλιακα καταστηματα,για να υποδειξεις πως πρεπει να γινει η παραλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη βιάζεστε, σε λίγους μήνες θα ανήκει το λιμενικό ταμείο Φωκίδας στη Χαλκίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο διάβασε σε παρακαλώ το νόμο. Υπάρχει πράγματι αρχιτεκτονική μελέτη αλλά όχι για κατασκευές καταστημάτων. Αυτό πρέπει να γίνει και να υποβληθεί εντός 1 ετους στο υπουργειο. Στα περι ανομιας και υποβαθμισης εχεις δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου πέραν όλων των υπολοίπων καθηκόντων του είναι σημαντικό να φροντίζει για την ασφάλεια των διερχομένων στην παραλιακή ζώνη. Μπροστά στα μαγαζιά που έκλεισαν κοντά στο Μώλο, οι περισσότερες κολόνες φωτισμού είναι κατεστραμμένες με σκουριασμένα σίδερα και καλώδια να κρέμονται.Είναι στις αρμοδιότητες του Προέδρου να λύσει το ζήτημα ή όχι;;;; Σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις αυθαίρετες κατασκευές είμαστε χρόνια στο ίδιο έργο θεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή