Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

"ΠΟΛΙΤΕΣ" : ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΧΕΞΙΑΣ, ΠΕΡΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - Ανακοίνωση για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο


Δήμος ΔΕΛΦΩΝ 6-4-2020
ΑΝΙΑΤΗ η Πολιτική Καχεξία
Ποιο δυνατή κι απ΄ τον Κορωνοϊό

Φίλες και φίλοι συνδημότες και συμπατριώτες
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον Κορωνοϊό, η παράταξή μας «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» με παρέμβασή της έκανε συγκεκριμένες αλλαγές στο ΨΗΦΙΣΜΑ που πρότεινε η δημοτική αρχή, για να συμπεριληφθούν σε αυτό οι θέσεις μας και η σταθερή διεκδίκησή μας για ένα Δημόσιο- Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Έτσι και στο ΨΗΦΙΣΜΑ του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ διατυπώθηκε με σαφήνεια πως είμαστε: 
«Υπέρ ενός Κρατικού- Δημόσιου Συστήματος Υγείας, και πως είναι αναγκαία η ενίσχυσή του με την πρόσληψη Μόνιμου Ιατρικού & Νοσηλευτικού προσωπικού»,

ενώ παράλληλα έγινε σαφές προς τους αποδέκτες του πως «οι εντεινόμενες απαγορεύσεις δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για τις ελλείψεις του Συστήματος Υγείας».

Το ψήφισμα που προτείναμε ως παράταξη περιείχε προτάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας σε σχέση με τα γενικότερα μέτρα αλλά και ειδικότερα για την Τ.Α., το αποσύραμε μετά την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο, των παρατηρήσεών μας.
Ούτως ή άλλως, όλα τα Ψηφίσματα που κατατέθηκαν για την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο από όλες τις παρατάξεις και αφορούσαν την πανδημία του κορωνοϊού, σε αυτό το συμβούλιο όπως και στο προηγούμενο, αλληλοσυμπλήρωναν η μία την άλλη και οι διαφορές τους είχαν εξαλειφθεί καθώς η κάθε πρόταση που διατυπωνόταν γινόταν αποδεκτή, είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο χρόνο. Εξάλλου πιστεύουμε πως ένα ομόφωνο ψήφισμα έχει μεγαλύτερη δύναμη.

Άλλο όμως τι βλέπουν τα μάτια μας και ακούν τα αυτιά μας, κι άλλο τι θέλουν και τι επιδιώκουν οι άλλες παρατάξεις.

Τελικά για κάποιους υπήρξαν «τεράστιες διαφορές» γι’ αυτό δεν συναίνεσαν όλοι σε ένα ψήφισμα. Κι’ όχι μόνο. Η παράταξή μας δέχθηκε και ευθεία επίθεση από την Λαϊκή Συσπείρωση, λέγοντάς μας «καιροσκόπους και γλείφτες».
Η μικροπολιτική λογική, η ιδεολογική αγκύλωση, η τακτική συγκάλυψης των αδυναμιών μέσο της καταγγελίας, επικράτησαν θριαμβευτικά.

Πριν μερικούς μήνες σε ένα δημοτικό συμβούλιο είχαμε αναφέρει: « πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τι θέλουμε και με ποιο τρόπο θα βοηθήσουμε ουσιαστικά στην λειτουργία του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ, ανεξάρτητα από τις πολλές και μεγάλες διαφορές που έχουμε στον τρόπο και την σκέψη αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ή θα χρησιμοποιήσουμε στον τρόπο της συνεννόησής μας το Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο ή τον Μέγιστο Κοινό Διαιρέτη». Ούτε ψύλλο στον κόρφο μας! Τότε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα έρχονταν οι μέρες του Κορωνοϊού.

Τα μαθηματικά όπως αποδεικνύεται είναι δύσκολο σπορ. Να ήταν μόνο αυτό;
Η παράταξη του κ. Λεοντίου (κατά το η παράταξη του κ. Μέγκου) δεν αντιλήφθηκε η ίδια πως στο δημοτικό συμβούλιο έφερε Θέμα Ε.Η.Δ. (εκτός ημερήσιας διάταξης) με συγκεκριμένες προτάσεις για να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και να τις υλοποιήσει η δημοτική αρχή. Προτάσεις που αφορούσαν μέτρα που έπρεπε να πάρει ο Δήμος για τις υπηρεσίες του, τους εργαζόμενους σε αυτές και τους δημότες. Κι εμείς φυσικά συναινέσαμε και τις ψηφίσαμε.

Τα Ψηφίσματα όταν έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, εφ’ όσον ψηφιστούν, δηλώνουν την επιθυμία και την βούλησή του, προς έναν τρίτο. Την Κυβέρνηση παράδειγμα, ή την Περιφέρεια κλπ. Δεν υπάρχει Ψήφισμα το οποίο ψηφίζεις για να το στείλεις στον εαυτό σου.
Άρα, παράταξη του κου Λεοντίου, οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» σωστά έπραξαν και ψήφισαν το θέμα που φέρατε εκτός ημερήσιας διάταξης και σωστά ψηφίσαμε το Ψήφισμα του Δήμου για τον Κορωνοϊό.
-Δεν καταφέρατε ένα θέμα επίκαιρο και σοβαρότατο να το υπερασπιστείτε σωστά και να το διεκπεραιώσετε (επίδειξη ανικανότητας)
- Δεν φτάνει που δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τι είναι θέμα Ε.Η.Δ. και τι ψήφισμα και προφανώς το βάλατε αντιπαραθετικά με της δημοτικής αρχής (ειδάλλως προλαβαίνετε να το διορθώσετε ακόμα και τώρα διότι έχει ψηφισθεί ως θέμα)
-Δεν φτάνει που στηρίξαμε με την ψήφο μας τις σωστές προτάσεις σας, μη προτείνοντας και αντιπαραθέτοντας κάτι διαφορετικό (τις ψηφίσαμε αυτούσιες)……..
Μας βρίζετε και από πάνω!!!
Βέβαια αυτό το έχετε ξανακάνει στο παρελθόν και είναι αδύνατο από όσο φαίνεται να ξεπεραστεί το κόμπλεξ σας, πως μπορεί να υπάρξει αυτοδιοικητική κίνηση στον τόπο μας, που στις τάξεις της χωράει δημότες ελεύθερους ευρύτερου πολιτικού φάσματος, αλλά και της Μάχιμης Αριστεράς, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη και σας προσπερνάει.

Αγαπητοί συνδημότες
Αύριο 7/4/2020 Μέρα Παγκόσμιας Υγείας, Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Οι Νοσηλευτές, τα σωματεία των Υγειονομικών, τα σωματεία των Εργαζομένων σε όλη την χώρα, με δράσεις Πανελλαδικά στηρίζουν το ΕΣΥ και το όραμα μιας Δωρεάν και καθολικής Δημόσιας Υγείας. Στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην Κυβέρνηση για τις επιλογές που πρέπει να κάνει και τα μέτρα που πρέπει να πάρει για να κάνει πράξη το Δημόσιο σύστημα Υγείας.
Είμαστε μαζί τους, είμαστε συμπαραστάτες, συμμετέχουμε με τον τρόπο που μπορούμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ"
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 
Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

1 σχόλιο:

  1. Διακρίνω μία απόγνωση κ Μεγκο
    λες "Τα μαθηματικά όπως αποδεικνύεται είναι δύσκολο σπορ"
    ναι είναι θυμήσου εκλογες 2014 & 2019
    ολο με προσθαφαιρέσεις ήσουν
    καληνύχτα Πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή