Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο ΤΕΝΤ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΤΟ "ΜΑΪΑΜΙ" (και την ελληνική γλώσσα...)


Μια Ανακοίνωση, “Απόλαυση”...
(και με εκτίμηση...)

   Το ότι μας έταξεν η μοίρα να αξιωθούμε να έχουμε πρόεδρο στο χωριό μας “αμερικάνο”, δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε και την γλώσσα μας!... Ούτε βεβαίως περιποιεί τιμήν για την μικρή μας κοινωνία, η δημοσιοποίηση ανακοινώσεων τοιούτου (γλωσσικού) επιπέδου, δίκην (ντε και καλά!) επικοινωνίας και ενημερώσεως εκ μέρους του τοπικού μας ‘Άρχοντος” προς εμάς, τους τρισευτυχισμένους κατοίκους ετούτης εδώ της παραπεταμένης άκρης της Φωκικής γης. Ακόμη λίγο και θα υιοθετηθούν και τα “greeklish” για την συνεννόησή μας εν έτει 2017, εδώ, στο λιμάνι των (αρχαίων) Δελφών.

   Όπως προκύπτει από την παρακάτω αναδημοσιευόμενη Ανακοίνωση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας, συνεργείο καθαριότητος “εξέδραμε” στην παραλία των Φοινίκων (το όνομα της έμεινε...) στην ανατολική πλευρά της πόλεως. Και ανέλαβε να καθαρίσει, να περιποιηθεί και να ευπρεπίσει, ολόκληρη την περιοχή από το “Μαϊάμι” έως και την “Απόλαυση”, συμπεριλαμβανομένου και του πεζοδρόμου. Και ετούτο, λόγω της γνωστής αδυναμίας του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, στο να ασχοληθεί με οτιδήποτε έχει σχέση με την χερσαία ζώνη του αιγιαλού και την παραλία του λιμένα Ιτέας.
Ως ενέργεια ήταν θαυμάσια!... Και όπως έγινε αμέσως αντιληπτό, οι άνθρωποι του συνεργείου καθαριότητος, έκαναν εξαιρετική εργασία.

Μια παρατήρηση μόνον : 
Εκείνες τις κακόμοιρες και σχεδόν καταδικασμένες ιτιές στην Μαρίνα του λιμανιού (νοτίως του πρακτορείου ΚΤΕΛ σην παραλιακή λεωφόρο), δεν τις έχει προσέξει κανείς, ούτε από το Λιμενικό Ταμείο, ούτε από την Κοινότητα; Δεν αξίζουν τα σύμβολα της πόλεώς μας, έστω και ολίγου ποτίσματος;
Έχουν ξεραθεί τελείως και προφανώς, ακολουθούν την μοίρα των προηγουμένων στο ίδιο σημείο μεγάλων δένδρων-ιτιών, τις οποίες η ξηρασία τις καταδίκασε σε μαρασμό και σε κοπή εν τέλει. Γιατί το Λιμενικό Ταμείο, δεν είχε (και εξακολουθεί να μην έχει κύριε Ανδρέα Παναγιωτόπουλε;), ούτε ένα κουβαδάκι για να μεταφέρει σε αυτές, ολίγη δροσιά από τις παρακείμενες βρύσες, από την τόση κατανάλωση ύδατος για τα παρτέρια, για τις τουαλέτες, ακόμη και για τα “optimist”...

  Όσον αφορά το ίδιο το κείμενο της ανακοινώσεως, δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε.  Καλόν θα ήταν όμως, εκεί, στην Δημοτική Κοινότητα Ιτέας, να “ρίχνει” και κάποιος, κάποια “ματιά” σε αυτά τα οποία θέλει ο Τέντ να ανακοινώνει. 
Εκτός και εάν αυτό το “λουλούδι”, δεν το έγραψε ο ίδιος...


**********************************************  

         Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
Η Δημοτική Κοινότητα Ιτέας  από σήμερα και μέχρι τέλος της Κολυμβητικής περιόδου πραγματοποιεί κλάδεμα – καθαρισμό - ευπρεπισμό της περιοχής «ΜΑΪΑΜΙ» μέχρι «ΑΠΟΛΑΥΣΗ»,  χώρος ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας.
Οι εργασίες αυτές γίνονται ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου για την ανάδειξη των παραλιών της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας, οι οποίες διαθέτουν Γαλάζιες Σημαίες.  
Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει την πόλη μας και θα εξυπηρετήσει τους πολίτες και τους επισκέπτες μας στην απόλαυση των καλοκαιρινών διακοπών τους.
 Συνημμένα είναι σημερινές φωτογραφίες των εργασιών.  
                                                                                                                                                     Ιτέα 9/5/2017
             Με εκτίμηση
                                                   Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ιτέας
                                                    Γουώρθ Τζών-Τάουνσεντ




11 σχόλια:

  1. Προσοχή! Ο συντάκτης του παρόντος άρθρου, παρότι είναι Έλληνας, γράφει ασύντακτα και με στοιχεία καθαρεύουσας, δηλαδή πολύ χειρότερα από τον κ. Τεντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμοι κάτοικοι της Ιτέας όταν ψηφίζατε τον Τέντ τον ψηφίσατε για τα άριστα ελληνικά του ή για την αναμφισβήτητη εντιμότητά του;
    Δεν γνωρίζατε ότι ο άνθρωπος δεν είναι Έλληνας;
    Τελικά με την χαζομάρα μας απογοητεύουμε και τους λίγους έντιμους που έχουνε διάθεση να δουλέψουν για το κοινό συμφέρον και ενθαρρύνουμε τα λαμόγια που μας δουλεύουν, σε άπταιστα ελληνικά, όμως.
    Να δούμε πότε θα προσγειωθούμε για να δούμε τη γη όπως είναι και να μην την φανταζόμαστε πετώντας πάνω από τα σύννεφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιότιμε μη κάτοικε Ιτέας. Από που συμπέρανες ότι ο Τεντ κατηγορήθηκε σαν λαμόγιο; Απο που το κατάλαβες ότι χαρακτηρίστηκε ο Τεντ σαν μη έντιμος;
      Μήπως έχεις πάει σε κάποιο Τοπικό για να δείς το έργο του Τεντ;
      Αν έβγαζε παρόμοια ανακοίνωση ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης, τι θα έλεγες; Οτι είναι λαμόγια ή ότι προσβάλουν με την εικόνα τους την ελληνική παιδεία;
      Μάλλον τα μπέρδεψες

      Διαγραφή
    2. Φαίνεται ότι πρόβλημα ελληνικών δεν έχει μόνο ο Τεντ.
      Ξαναδιάβασε το σχόλιο γιατί δεν το κατάλαβες.
      Δεν λέει ούτε υπονοεί ότι θεωρήσατε τον Τεντ λαμόγιο. Το αντίθετο τον ψηφίσατε εσείς οι Ιτιώτες για την ηθική του και όχι για τον βαθμό γνώσης της ελληνικής γλώσσας.
      Το σχόλιο προσπαθεί να μας κατεβάσει πάνω από τα σύννεφα, σε μέρα συννεφιάς, όλους μας μπας και δούμε τη γη και καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να απογοητεύουμε ηθικά στοιχεία όπως ο Τεντ με άσχετα κριτήρια.
      Όσον αφορά τους πολιτικούς θα τους προτιμούσα έντιμους και με περιορισμένη γνώση ελληνικών, όπως πολλοί συμπατριώτες μας του εξωτερικού, πολύ περισσότερο Έλληνες από μας, παρά άχρηστους και ανήθικους με άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο οι ιτιές στη μαρίνα, ξεράθηκαν και οι τζιτζιφιές. Όσο για τον "καθαρισμό - ευπρεπισμό" αξίζουν συγχαρητήρια γιατί πετσόκοψαν τους φοίνικες μποροστά στην ιδιοκτησία Κολοβού για να αναδειχτούν οι μπαμπζίνες. Η Ιτέα πεθαίνει και δυστυχώς βάζουν και Ιτιώτες το χέρι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ..ΝΑ ΠΕΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ!!!
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ !!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα φιλε μου,δεν κοιτανε τα χαλια τους που μιλανε βλαχικα...μικροπρεπως κοροιδευουν τον Τεντ

      Διαγραφή
  5. Το οτι ο Τεντ ειναι τιμιος και προθυμος να βοηθησει ειναι αδιαμφησβητητο. Ομως δε σημαινει οτι ειναι και ικανος...αποδειχθηκε παρα πολυ λιγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αι κτα,εχτε κακοποιησι 1000000 φοθρες τν ελληνκη γλωσσα ολοι σας ιδω κι κορουιδευτι τον τεντ π'δεν μλαει καλα τα ελληνκα...δεν τρατε τα χαλια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ειναι το επιπεδο σας να κοροιδευετε εναν ξενο που δεν μπορει να μιλισει καλα τα ελληνικα

      Διαγραφή
  7. Ποια είναι τα... εξοργιστικά λάθη στην Ανακοίνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή