Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Η ΑΡΤΟΤΙΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ


Η γέφυρα της Αλαμάνας : Υδατογραφία του James Skene - 1838
   "Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις πιο σημαντικές μάχες που πραγματοποιήθηκαν στην επανάσταση του 1821, «Η μάχη της Αλαμάνας», που αποτέλεσε και θα αποτελεί ένα σημαντικότατο ιστορικό γεγονός της εποχής στη χώρα μας. Σε αυτή τη μάχη ο πρωτοστάτης και σπουδαίος ήρωας της μάχης αυτής «ο Αθανάσιος Διάκος», βρήκε τραγικό και μαρτυρικό τέλος. 

Σήμερα γιορτάζουμε με τιμή και με περίσσεια περηφάνια τον ήρωα της επανάστασης του 1821. Τον ήρωα της γενέτειράς του, του χωριού μας, τον Αθανάσιο Διάκο, που έδωσε τη ζωή του για να απολαμβάνουμε τη πιο σπουδαία αξία της ανθρώπινης ζωής, την Ελευθερία. Σε μια εποχή, που δοκιμάζονται οι αξίες και τα ιδεώδη της ανθρώπινης ύπαρξης αξίζει να  είμαστε παρόντες πιο πολύ από ποτέ στην εσωτερική μας φωνή. Ακόμα, είναι αναγκαίο να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των γύρω μας, να εστιάζουμε  στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ανθρωπότητα, ο πλανήτης μας και να τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι.”

Χρόνια πολλά για τη σημερινή μέρα τιμής, καθώς και στους εορτάζοντες, από το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρτοτινών  «Ο Αθανάσιος Διάκος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου