Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

"ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ" : ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΕΤΑΡΤΗΣ 01ης.04.2020)

Στο σημερινό δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, η παράταξή μας δήλωσε ότι υπερψηφίζουμε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, πλην του θέματος υπ’ αριθμ. 1, στο οποίο δηλώσαμε «παρών» και του θέματος υπ’ αριθμ. 4, στο οποίο απείχαμε. Πιο αναλυτικά δηλώσαμε:


ΘΕΜΑ Εκτός Ημερήσιας Διάταξης [πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» περί λήψης έκτακτων μέτρων σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας (απολυμάνσεις, απόκτηση μέσων ατομικής προστασίας, αναστολή είσπραξης συγκεκριμένων δημοτικών τελών, προσωρινή παύση ενεργειών αναγκαστικής εκτέλεσης κ.λπ.)]:
Το θέμα είναι αναμφίβολα κατεπείγον και κανονικά θα έπρεπε σε κάποια αντίστοιχη μορφή να το έχει εισάγει η δημοτική αρχή.
Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι στο σύνολό τους εύλογες και ρεαλιστικές, κινούνται δε στο ίδιο πνεύμα που έχει τοποθετηθεί με δημόσιες παρεμβάσεις της και η δική μας δημοτική παράταξη.
Υπερψηφίζουμε.


ΘΕΜΑ 1ο (περί αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού): Στο θέμα αυτό δηλώνουμε ως παράταξη παρόντες, με το παρακάτω αιτιολογικό:
Με την ψήφο μας (παρών) δεν εμποδίζουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στον Προϋπολογισμό, για τις οποίες δεν έχουμε αντίρρηση. Μας προξενεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση και εκπλησσόμαστε από την πλήρη απουσία μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Όπως επανειλημμένα έχουμε δημόσια επισημάνει, έπρεπε ήδη από πολλών ημερών να έχουν προβλεφθεί πιστώσεις και να έχουν ήδη γίνει αναθέσεις για απόκτηση μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους, για απολυμάνσεις δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων, για απόκτηση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.λπ.) για ευπαθείς συμπολίτες μας, για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης των μαθητών μας κ.α., πολύ περισσότερο αφού ήδη μας έχουν σταλεί σχετικές πιστώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό έπρεπε να αποτελεί σήμερα την ουσία και τον πυρήνα μιας αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και όχι μια αναμόρφωση ρουτίνας (που απουσιάζουν όλα τα ανωτέρω ζητούμενα), σαν αυτή που μας εισάγει η δημοτική αρχή.


ΘΕΜΑ 4ο (περί ανάκλησης της απόφασης που ελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 2019 και υποβολή πρότασης στο «Φιλόδημο» για το Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού): Στο θέμα αυτό δηλώνουμε ως παράταξη ότι αρνούμαστε πλέον να συμμετάσχουμε και απέχουμε με το παρακάτω αιτιολογικό:
Έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος αυτού επανειλημμένα και έγκαιρα. Ήδη από τις 21 Οκτωβρίου 2019 με δημόσια ανακοίνωσή μας και έπειτα από δύο ημέρες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23.10.2019 προειδοποιήσαμε γι’ αυτά που θα συμβούν και καταψηφίσαμε την εισήγηση της δημοτικής αρχής.
Δυστυχώς (και χωρίς να καταλάβουμε γιατί) δεν εισακουστήκαμε από τη δημοτική αρχή, αντιθέτως επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας η δυσοίωνη πρόβλεψή μας. Σήμερα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο.
Σπαταλήσαμε περίπου έξι μήνες, σπαταλήσαμε ως Δήμος τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, σπαταλήσαμε ενέργεια υπηρεσιών και συλλογικών οργάνων, με σημερινή καλύτερη προοπτική να ξαναγυρίσουμε εκεί που βρισκόμασταν τον Οκτώβριο του 2019.
Φυσικά (και υπό τις παρούσες ευρύτερες συνθήκες) οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των δύο έργων.
Εμείς απέχουμε από τη συζήτηση του θέματος και δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τους ακατανόητους χειρισμούς που συνειδητά επέλεξε η δημοτική αρχή, παρά τις δημόσιες (γραπτές και προφορικές) εκκλήσεις μας και έξω από κάθε λογική.
Απαιτούμε όμως από τη δημοτική αρχή (και έχουμε κάθε δικαίωμα γι’ αυτό) να εξασφαλίσει έστω και σήμερα τη χρηματοδότηση και υλοποίηση των δύο έργων (Κλειστό Γήπεδο Ιτέας και Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού), ακριβώς όπως εξασφαλισμένα και χρηματοδοτημένα της τα είχαμε παραδώσει εμείς (το μεν ένα έργο στο Φιλόδημο, το δε άλλο έργο στην Περιφέρεια).
--------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 01η Απριλίου 2020
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Απ¨οτι βλεπω-μετα λυπης μου- κανεις ,ουτε συμπολιτευση, ουτε αντιπολιτευση,ασχολειται με θεματα απολυμανσης διαφορων χωρων, δρομων κ.λ.π.γενικα καθαριοτητος, πλυσιμο καδων σκουπιδιων αποπου θα "ξεπεταχθει" απο μεσα ο κορονοϊος μιας και εχουν να πλυθουν παραπολλα χρονια. ΕΝΑΣ ΙΤΙΩΤΗΣ συμπολιτης. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή