Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

0 ΠΛΕΙΣΤΟΣ (ποταμός) Ο ΑΠΟΛΛΩΝ (θεός) Η ΜΑΙΡΗ (αντιδήμαρχος) ΚΑΙ Η (όζουσα) ΚΙΡΡΑ


Ού με πείσεις, 
καν με πείσεις”

   Σύμφωνα με την δημοσιευ- όμενη στην συνέχεια του άρθρου μας  απαντητική επιστολή της Δ/νσεως Περι- βάλλοντος του Δήμου Δελφών, την οποία και υπογράφει η θεματική αντιδήμαρχος Μαίρη Ανδρεοπούλου,  ότι συμβαίνει εκεί όπου και η έξοδος από το...”wc” του Απόλλωνος, είναι απολύτως φυσιολογικό, πεντακάθαρο και βεβαίως από το 1999 συν-ομολογημένο από τον Δήμο Δελφών, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και από την ΕΦ.Α. Φωκίδος (πρώην Ι’ ΕΠΚΑ Δελφών).
 Άρα, δεν έχει λόγους να “διαμαρτύρεται” η ΕΦ.Α. Φωκίδος για την κατάντια του αρχαίου χειμάρρου-ποταμού και για την χρησιμοποίησή του ως άλλης ...Ψυτάλλειας εντός της Α’ Ζώνης του Δελφικού Τοπίου!...

   Βεβαίως αυτή η “αντίδραση" της Δ/νσεως Περιβάλλοντος, του Δήμου μας, έρχεται μετά από την υπ’ αρ. 69607/41473/907/8-3-2017 επιστολή της ΕΦ.Α. Δελφών προς τον Δήμο, σύμφωνα με την οποία και ενώ έχει προηγηθεί αυτοψία στο σημείο από υπαλλήλους της, παρακαλεί τον Δήμο για το αυτονόητο : “Τακτοποιήστε το πρόβλημα”.
Έκανε όμως και η Δ/νση Περιβάλλοντος αυτοψία του σημείου (στις 15-3-2017, μετά από ένα 3ήμερο βροχοπτώσεων) και μας αναφέρει στην παρακάτω επιστολή της ότι :



   Όλα καλά λοιπόν, σύμφωνα με την Δ/νση Περιβάλλοντος. Σχεδόν ...εμφιαλωμένο το ...νεράκι από τον αγωγό του Βιολογικού στο Χρισσό.

Όμως... Όμως, όπως αναφέρει στην επιστολή της η αντιδήμαρχος Μαίρη Ανδρεοπούλου, πρόκειται για “επεξεργασμένα και απολυμανσμένα αστικά υγρά απόβλητα των κοινοτήτων Δελφών και Χρισσού”
 Το επαναλαμβάνουμε :
“Επεξεργασμένα και απολυμανσμένα αστικά υγρά απόβλητα των κοινοτήτων Δελφών και Χρισσού"

Και η ερώτηση προς την αντιδήμαρχο, εύλογη :
Γνωρίζετε εάν και κατά πόσον λειτουργεί το στάδιο προετοιμασίας, ζυμώσεως και στην συνέχεια η επεξεργασία και η απολύμανση στον Βιολογικό Σταθμό Χρισσού;...

Και με αυτήν την απαντητική επιστολή, “τακτοποιήθηκε” το πρόβλημα...

Οι παρατιθέμενες φωτογραφίες είναι από την εκβολή του Πλειστού (ή Πλείστου) χειμάρρου-ποταμού στην θάλασσα της Κίρρας, την Κυριακή 12–3-2017 μετά από την βροχόπτωση και το μόνον το οποίο αδυνατούν να περιγράψουν είναι, η δυσοσμία της ατμοσφαίρας σε ολόκληρη της ευρύτερη περιοχή της Κοινότητος. Υστερούν κατά πολύ βεβαίως, στο να αντιγράψουν επακριβώς την πραγματικότητα.
Εκείνο δε το καφετί-μελιτζανί χρώμα της “κατεβασιάς” από το “wc” του Απόλλωνος έως και την θάλασσα, διάστικτο με (επεξεργασμένες και απολυμανσμένες όμως) μικροσκοπικές σκουρόχρωμες και μπλαβέ στερεές πιτσιλιές, έδωσε μια ιμπρεσιονιστική  άποψη, στην έως τότε κουραστικά θα λέγαμε, γαλαζο-κάθαρη θάλασσά μας.


Συμπέρασμα : “Έτσι είναι, εάν έτσι (θέλετε να) νομίζετε...”

**************************


(σ.σ. : ότι φαίνεται, δεν είναι ...λάσπη)


******************************************


3 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν να δημοσιεύατε και τα έγγραφα της ΕΦΑ Φωκίδας για το αν τελικά υπάρχει άμεση/έμμεση βλάβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την εν λόγω επιστολή της ΕΦ.Α. Δελφών, έχουμε στην διάθεσή μας και η οποία απευθύνεται στην Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών και κοινοποιείται στην Δ.Ε. Δελφών και στο ΥΠ.ΠΟ.Α.
      Στο μόλις 9 γραμματοσειρών κείμενο, περιγράφεται η αυτοψία των υπαλλήλων της Εφορείας σε εκείνο το σημείο και παρακαλείται ο Δήμος Δελφών να επέμβει για την άμεση λύση του προβλήματος και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
      Τίποτε άλλο.
      Ευχαριστούμε για τον εύστοχο και εύλογο σχολιασμό σας.

      Διαγραφή
  2. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες γνωρίζουν καλά το παιχνίδι με τις «απαντήσεις» σε αιτήματα/έγγραφα, όπου απαντάνε με ¨ενημερωτικά σημειώματα¨ που δεν αναρτώνται ποτέ στην Διαύγεια και δεν μπορούν να προσβληθούν στα Δικαστήρια, αφού δεν είναι "ατομικές διοικητικές πράξεις"
    Η κρατική γραφειοκρατία ξέρει πολύ καλά να αποφεύγει τους μηχανισμούς διαφάνειας και λογοδοσίας, με τις κατασκευές των ενημερωτικών απαντήσεων.
    Η ¨αυτοψία¨ - δηλαδή η επιτόπια εξέταση θέματος - απαιτεί την κρίση πολυπρόσωπου οργάνου (επιτροπή, ομάδα εργασίας, ομάδα έργου, μέλη συλλογικού οργάνου), για να διασφαλιστεί η αμεροληψία και η εγκυρότητα.
    Η ¨αυτοψία¨ δηλαδή διενεργείται από την ολομέλεια Συμβουλίου, ή από Επιτροπή που απαρτίζεται από ορισμένα μέλη του ή άλλους ειδικούς επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες
    Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος περιορίζεται να αναφέρει ότι έκανε ¨αυτοψία¨ (ποιοι απάρτιζαν το κλιμάκιο που έκανε την αυτοψία; είχαν την αρμοδιότητα και την τεχνογνωσία για να συμμετέχουν στην επιτόπια εξέταση του θέματος; γιατί το κλιμάκιο αποφάσισε να γίνει μόνο μακροσκοπικός έλεγχος (δηλαδή από μακριά, με γυμνό οφθαλμό χωρίς να παρθεί δείγμα για περαιτέρω ενδελεχή ανάλυση; είναι ο ενδεδειγμένος επιστημονικός τρόπος αυτός; λειτουργεί το τμήμα διαχωρισμού του βιολογικού καθαρισμού;)
    Η ΕΦΑ Φωκίδας επίσης ισχυρίζεται ότι έκανε ¨αυτοψία¨(ποιοι απάρτιζαν το κλιμάκιο που έκανε την αυτοψία; είχαν την αρμοδιότητα και την τεχνογνωσία για να συμμετέχουν στην επιτόπια εξέταση του θέματος;). Έκανε όμως ¨ΑΥΤΟΨΙΑ¨η κάτι άλλο;
    Σύμφωνα με τα παραπάνω γραφόμενα του Επίκουρος Ιτέας, το έγγραφο της ΕΦΑ Φωκίδας αναφέρεται σε αυτοψία υπαλλήλων της Εφορείας, δηλαδή ΟΧΙ από ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ υπαλλήλους αλλά ΟΥΤΕ και ΚΛΙΜΑΚΙΟ όπως προβλέπει ο νόμος. Για τις περιπτώσεις που υπάγονται σε κηρυγμένες Αρχαιολογικές Ζώνες Προστασίας, όποτε απαιτείται επιτόπια εξέταση των θεμάτων, δηλαδή αυτοψία, αυτή πραγματοποιείται σύμφωνα με την ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/14/3698/20-1-04 Υ.Α. (ΦΕΚ 70/Β/20-1-04), δηλαδή από μέλη συλλογικού οργάνου. Η χρήση της λέξης αυτοψία λοιπόν είναι ΑΔΟΚΙΜΗ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή