Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!.. Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ, ΤΗΝ ΤΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ!.. (κατόπιν ενέργειών του...)


"Τι ήτανε τούτο!;..."

  Ωσάν να μη επέρασε ούτε μια ημέρα...  Η Φωκίδα εξακολουθεί να ζεί την φαντασίωση του κάθε ενός θεόπεμπτου σωτήρα, του οποίου η μηδενική προσφορά προς τον τόπο, ακολου- θεί την πεπατημένη (δόγμα θα λέγαμε καλύτερα), της παραδοσιακής δεξιάς νοοτροπίας, και η οποία  "διαφεντεύει" από 10ετίες την οικονομικά και πολιτικά έρπουσα ιδιαιτέρα μας πατρίδα και της οποίας η πεμπτουσία ευρίσκεται στην ρήση : "Κατόπιν ενεργειών μου...".
  Εν ολίγοις, ο "αριστερός" αλλά Μακεδονοκλάστης Βουλευτής του Νομού μας, μας πληροφορεί ότι "κατάφερε" να εξισώσει την Άμφισσα, την πρωτεύουσα πόλη του Νομού και του Δήμου Δελφών, με τους Αρκιούς στο ανατολικό Αιγαίο, με την άνυδρο Τήλο και με τους απλησίαστους (ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς) Στροφάδες.  Και όλα αυτά, για να υπάρξει ένα επιπλέον "χαρτζηλίκι" ως κίνητρο (δόλωμα), για τους ιατρούς τους (μη) επιθυμούντες να εργασθούν στο Νοσοκομείον Αμφίσσης. Ναι!..

  Γνωρίζει κανείς εκεί στην Άμφισσα, τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός της πόλεώς τους ως "άγονη Α και προβληματική";  Ή μάλλον, ποιές είναι οι συνέπειες αυτού του καθεστώτος  και σε τι επηρεάζονται όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες (δημόσιες, δημοτικές και ιδιωτικές) εντός της πόλεως;

  Είναι ή μη τι άλλο, ξεπεσμός, το να χαρακτηρισθεί το γεωγραφικό κέντρο της Ελλάδος, ως περιοχή "άγονη Α και προβληματική".  Και να επιτρέπεται σε 2-3 παρατρεχάμενους να πανηγυρίζουν για το "επίτευγμα", ενώ οι μεν γνωρίζοντες να σιωπούν και οι εν αναμονή "σωτήρες", να υπομειδιούν, έχοντας εξασφαλίσει ακόπως, πεδίον προεκλογικής αντιπαραθέσεως.

  Και όλα αυτά, γιατί δεν υπάρχουν κίνητρα (οικονομικά), προκειμένου να έλθει και να επανδρώσει το Νοσοκομείο Αμφίσσης, ιατρικό επιστημονικό προσωπικό.
  
  Κι όλα αυτά, μόλις 190 χιλιόμετρα από την Αθήνα και κάτω απ' το κάστρο της Ωριάς, εκεί όπου τα πρωϊνά ακούγονται οι αλαλαγμοί της Πυθίας, το μεσημέρι οι "μπουρού" απ' τα αναχωρούντα απ την Ιτέα κρουαζιερόπλοια και το βράδυ τα συνθηματικά σφυρίγματα των αρματωμένων απ' την Βουνιχώρα και το Λιδωρίκι...

Εάν ο Ηνίοχος ήταν στην Ανάφη, θα εξακολουθούσε το νησί να είναι "άγονη και προβληματική γραμμή";...
Δοξάστε τον!

***************************************

ΔελτίοΤύπου του βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου
Με παρέμβαση Κωστοπαναγιώτου άγονο Α’ το Νοσοκομείο Άμφισσας
Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή και ξεκίνησε ήδη η συζήτηση στις επιτροπές, περιλαμβάνεται άρθρο που χαρακτηρίζει την Άμφισσα άγονη και προβληματική περιοχή α’ ζώνης. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιούνται στο Νοσοκομείο Άμφισσας οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών.
Η θετική αυτή εξέλιξη για το νοσοκομείο Άμφισσας είναι αποτέλεσμα της στοχευμένης παρέμβασης του βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου στους υπουργούς Ανδ. Ξανθό και Παύλο Πολάκη.
Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας έχει συστήσει Ομάδα Εργασίας με σκοπό να διευρύνει τα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές στις οποίες από δω και πέρα εντάσσεται και το Νοσοκομείο Άμφισσας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές των άγονων περιοχών, σκοπεύει να δώσει επιπλέον κίνητρα, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί, για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας αυτών των περιοχών. Σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να θεσμοθετηθεί ένα πλέγμα επιπλέον οικονομικών-επιστημονικών- βαθμολογικών κινήτρων προσέλκυσης γιατρών ώστε να θωρακιστεί η δημόσια υγεία στην πατρίδα μας.
Τέλος γνωρίζουμε πολύ καλά σαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο γιατρός Ηλ. Κωστοπαναγιώτου ότι όποιος θριαμβολογεί ή καταστροφολογεί (με τον τρόπο ορισμένων στην περιοχή μας) για την υγεία είναι ηθικά και κοινωνικά ανάλγητος.
Όσα και να κάνει κανείς για την υγεία ποτέ δεν είναι αρκετά!
20/2/2019
Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Βουλευτής Φωκίδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου