Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ "ELDORADO"

Aποβολή της Eldorado από το αναπτυξιακό συνέδριο της Χαλκιδικής

πηγή : antigold.gr 

πριν                                                                     μετά




Μετά την κατακραυγή, η διοίκηση της ΑΝΕΤΧΑ (Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής) αφαίρεσε την «πλατινένια» χορηγία της Hellas Gold από το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής που διοργανώνει στις 14-15 Οκτωβρίου 2017 στα Νέα Μουδανιά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Gold, Δ. Δημητριάδης, αφαιρέθηκε από τη λίστα των ομιλητών του συνεδρίου.
H κοινωνία έχει δύναμη

H ανακοίνωση της ΑΝΕΤΧΑ

«Μετά από διαμαρτυρίες που προέκυψαν, η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής ΑΕ, μη διακινδυνεύοντας να αποπροσανατολιστεί ο κύριος στόχος οργάνωσης του «1οΑναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής», ο οποίος είναι να αποτελέσει σημείο συνάντησης ανθρώπων του επιχειρηματικού, πολιτικού και επιστημονικού κόσμου για την κατάθεση σκέψεων, ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Χαλκιδικής, ανακοινώνει την εξαίρεση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» από τους χορηγούς του συνεδρίου.
Για την ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. ΑΕ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.»
Αρθρο από το halkidikinews.gr

Η διοίκηση της ΑΝΕΤΧΑ απέσυρε από χορηγό του συνεδρίου την Ελληνικός Χρυσός

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΕΤΧΑ:
«Μεθοδεύσεις και τακτικές που δεν αρμόζουν στον τόπο μας»
«Δεν γνωρίζουμε ποια και πόσα ήταν τα «ανταλλάγματα» ή η «χορηγία» που έλαβε η ΑΝΕΤΧΑ για να δώσει το «βήμα» του «1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής» στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και να την αποδεχτεί ως Πλατινένιο Χορηγό!»
Έντονες και αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της ΑΝΕΤΧΑ να βάλει επίσημο χορηγό και να έχει εισηγητή εκπρόσωπο της Ελληνικός Χρυσός στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στα Ν. Μουδανιά. Πρώτη αντέδρασε η βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη και στη συνέχεια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα νέα για τη συμμετοχή της Ελληνικός Χρυσός, αν και αργοπορημένα, έφτασαν και στο Δήμο Αριστοτέλη που είναι μέτοχος μαζί με τους άλλους τέσσερις Δήμους της Χαλκιδικής στην Αναπτυξιακή. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλη διεμήνυσε στον πρόεδρο της ΑΝΕΤΧΑ, Γιώργο Πασαλή, ότι είναι έτοιμος ο Δήμος να αποχωρήσει από τη μετοχική σύνθεση. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Δήμου τόνισε ότι ο Δήμος θα διερευνήσει τυχόν αποκλίσεις από την εταιρική νομοθεσία και τυχόν ευθύνες που απορρέουν «από τη μεθόδευση της διοργάνωσης».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Δήμος Ν.Προποντίδας  είχε διαμηνύσει στην ΑΝΕΤΧΑ ότι δεν θα παραχωρήσει το πολιτιστικό κέντρο Ν. Μουδανιών για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, αν δεν αποσυρθεί η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός.
Μπροστά στον κίνδυνο να «τιναχτεί στον αέρα» η μετοχική σύνθεση της ΑΝΕΤΧΑ για ένα συνέδριο, η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να υποχώρησε μετά την έντονη αντίδραση του κόσμου και των φορέων και απέσυρε από χορηγό και εισηγητή την Ελληνικός Χρυσός. Ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης, από τη σελίδα του συνεδρίουέφυγε το λογότυπο της Ελληνικός Χρυσός και έμειναν μόνο τα λογότυπα της Πειραιώς και της Σουρωτής…
Επίσης, ενώ στο αρχικό πρόγραμμα είχε δημοσιευθεί ότι μετά τον κ. Δημήτρη Βερελή θα ήταν ομιλητής ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., τελικά το όνομά του στο πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην σελίδα του συνεδρίου, αφαιρέθηκε.
Eπιστολή Δήμοu Αριστοτέλη στον πρόεδρο της ΑΝΕΤΧΑ, Γιώργο Πασαλή:
«Την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Δήμος Αριστοτέλη για τη μεθόδευση με την οποία αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής η διοργάνωση Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Χαλκιδική, με τη συμμετοχή και χορηγία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ (ELDORADO GOLD), χωρίς να λάβουν γνώση όλα τα μέλη του ΔΣ και οι μέτοχοι της εταιρείας ή και παρ’ ότι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους κάποια εξ’ αυτών. Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής κατέθεσε ήδη από χτες, για το λόγο αυτό, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλη, κ. Αβδημιώτης Σπύρος.
Ως προς τον τίτλο και τη θεματολογία του Συνεδρίου, να θυμίσουμε στην ΑΝΕΤΧΑ ότι οι δραστηριότητες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Β.Α. Χαλκιδική δεν έχουν καμία σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά απεναντίας προκαλούν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη υγεία και σε όλες ανεξαιρέτως τις οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής.
Ως προς τη στόχευση του Συνεδρίου, να αποτελέσει σημείο συνάντησης και κατάθεσης απόψεων για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Χαλκιδικής, να επισημάνουμε στην ΑΝΕΤΧΑ ότι οι δραστηριότητες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Β.Α. Χαλκιδική έχουν επανειλημμένα προκαλέσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες σε τοπικό επίπεδο, διασπώντας τον υγιή τοπικό κοινωνικό ιστό που έχει ανάγκη κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.
Δεν γνωρίζουμε ποια και πόσα ήταν τα «ανταλλάγματα» ή η «χορηγία» που έλαβε η ΑΝΕΤΧΑ για να δώσει το «βήμα» του «1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Χαλκιδικής» στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και να την αποδεχτεί ως Πλατινένιο Χορηγό!
Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι ο ρόλος της ΑΝΕΤΧΑ είναι τελείως διαφορετικός από τις επιδιώξεις και τα σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και η σύμπλευση της αυτή μόνο λύπη, αλλά και οργή μας προκαλεί.

Υπό αυτές της συνθήκες, ο Δήμος Αριστοτέλη σεβόμενος τη δέσμευσή του για την εκπόνηση ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού για το σύνολο της περιοχής αρμοδιότητάς του, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του, επιφυλάσσεται για την περαιτέρω συνεργασία και συμμετοχή του στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής, ενώ ταυτόχρονα θα διερευνήσει τυχόν αποκλίσεις από την εταιρική νομοθεσία και τυχόν ευθύνες που απορρέουν από τη μεθόδευση της διοργάνωσης αυτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου