Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΒΩΞΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΡΙΔΑ (καμμία σχέση...)

ΟΧΙ στο βωξίτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
(πηγή : antigoldgreece)
Επισημαίνοντας το γνωμοδοτικό χαρακτήρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είπε «ΟΧΙ», κατά των ορυχείων βωξίτη, στηρίζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων.
Στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου, αρκετοί κάτοικοι των Μεγάρων και της Κινέττας βρέθηκαν προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ του περιβάλλοντος της Αττικής και κατά της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη της ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε. σε χώρο έκτασης 49.865,783 στρ. που βρίσκεται στα ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» από την Ανώνυμο Μεταλλευτική Εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε.». Λευκό ψήφισε ο Θάνος Τζήμερος, δηλώνοντας «άγνοια», συγκεκριμένα ότι το περιφερειακό συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να κρίνει τεχνικά ζητήματα και μελέτες.
Το «ΟΧΙ» του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής είναι μια γνωμοδοτική απόφαση, δεν έχει οριστικό χαρακτήρα. Η τελική απόφαση κρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που θα κληθεί να αποφασίσει την αδειοδότηση για να ξεκινήσει η εταιρεία γεωτρήσεις.
Το περιφερειακό συμβούλιο στήριξε το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων, μα αυτό είναι μόνο ένα βήμα ακόμα στην πορεία του αγώνα. Χαρακτηριστικά οι περιφερειακοί σύμβουλοι μίλησαν για «καρκίνωμα 50.000 στρεμμάτων» και βασικό επιχείρημα που απασχόλησε την εισήγηση της υπηρεσίας της περιφέρειας ήταν η εγγύτητα των γεωτρήσεων με κατοικήσιμες περιοχές. Η παρουσία συμπολιτών-ακόμα και αν δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί εντυπωσιακή- δείχνει ότι η αγωνιστική διάθεση των πολιτών κατά του βωξίτη παραμένει και χρειάζεται να συνεχιστεί γιατί ο αγώνας για το περιβάλλον της Μεγαρίδας έχει διάρκεια.
Όπως επεσήμανε και από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης «κινητοποιούμεθα από τώρα γιατί έχουμε συνέχεια προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θα είναι η αποτροπή των ορυχείων. Η περιοχή που έχει σημαδευτεί για να γίνουν τα ορυχεία 50.000 στρέμματα δεν είναι απλά δίπλα στην πόλη, περικλείει ολόκληρους οικίσκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου