Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ - Δελτίον Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απάντηση σε Δελτίο Τύπου ΠΟΕΔΗΝ

Άμφισσα, 23 Οκτωβρίου 2017
Διαψεύδουμε το δυσφημιστικό, παραπλανητικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 18/10/2017 (Δελτίο Τύπου ΠΟΕΔΗΝ αρ. πρ. 3731 ) σε μια προσπάθεια απαξίωσης του Νοσοκομείου και δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας, αμφισβήτησης και περιφρόνησης αξιών της Δημόσιας Υγείας στους πολίτες.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας :
Α/ Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι σήμερα
Να λάβουμε υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές και τις μειώσεις των θέσεων στον Οργανισμό του Νοσοκομείου το 2012. Παρά το ότι κάποιες από τις προκηρύξεις ειδικοτήτων απέβησαν άγονες, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κενού, ανέλαβαν υπηρεσία :
  • Iατρός ειδικότητας Παθολογίας (μόνιμος)
  • Iατρός ειδικότητας Καρδιολόγος (επικουρικός )
  • Iατρός ειδικότητας Ορθοπεδικής (μόνιμος )
  • Iατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας (επικουρικός)
  • Iατρός ειδικότητας Βιοπαθολογίας (επικουρικός)
Επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί η τέταρτη μόνιμη θέση Αναισθησιολογίας (διαδικασία αξιολόγησης ΣΚΕΙΟΠΝΙ). Οι προβλεπόμενες θέσεις του Οργανισμού έχουν καλυφθεί ή προκηρυχθεί ή αιτηθεί για προκήρυξη. Οι διαδικασίες προχώρησαν με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα ολοκλήρωσης της διοικητικής διαδικασίας, παρά το χρονοβόρο χαρακτήρα τους.
Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, έχουμε εξασφαλίσει την έγκριση, με πρόσφατη απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (17-10-2017), για την προμήθεια Αξονικού Τομογράφου, Οφθαλμολογικού Μικροσκοπίου, Μόνιτορ Παρακολούθησης, Διαθερμίας χειρουργικής υψηλής απόδοσης, Αυτόκαυστου, με επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η Παθολογική κλινική λειτουργεί και νοσηλεύει ασθενείς στο πλαίσιο των δυνατοτήτων των ιατρών που υπηρετούν στον Παθολογικό Τομέα που αυτή την περίοδο είναι τρεις. Οι διακομιδές των περιστατικών γίνονται με επιστημονικά κριτήρια από τους θεράποντες ιατρούς: α/ σε περιπτώσεις περιστατικών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο, ή β/ για συνέχιση της νοσηλείας (εκτέλεση εξειδικευμένων εξετάσεων).
Τα προγράμματα εφημεριών καταρτίζονται με τρόπο τέτοιο για την καλύτερη δυνατή κάλυψη, με τακτικές και πρόσθετες εφημερίες ιδιαίτερα για τις ειδικότητες επείγουσας Ιατρικής.
Τα εργαστήρια λειτουργούν απρόσκοπτα 24 ώρες /365 ημέρες. Ο Ιατρός Ακτινολόγος εκτελεί και γνωματεύει αξονικές τομογραφίες σε καθημερινή βάση. Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία για την κάλυψη της κενής οργανικής θέσης.
Να αναφέρουμε ότι το Νοσοκομείο προτιμάται για χειρουργικές επεμβάσεις από πολίτες όμορων Νομών.
Η διαδικασία της τεχνικής υποστήριξης και της αντιμετώπισης των βλαβών του εξοπλισμού είναι στην καθημερινότητα διαχείρισης των θεμάτων, καθώς επίσης και η συνεχής καταγραφή των αναγκών. Ειδικότερα, το μικροσκόπιο έχει επισκευασθεί από την πρώτη στιγμή και είναι στη διάθεση του Οφθαλμολογικού τμήματος, ενώ ολοκληρώθηκε και η διαδικασία για την έγκριση προμήθειας νέου.
Σε ότι αφορά το περιστατικό κατασκήνωσης σε εξωτερικό χώρο παρκινγκ του Νοσοκομείου, με εσπευσμένες ενέργειες προσεκλήθη η τοπική Τροχαία και το άτομο απομακρύνθηκε χωρίς περαιτέρω πρόβλημα. Απορία προκαλεί η αναφορά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει θέμα, δεδομένου ότι οι ενέργειες αυτές είχαν ολοκληρωθεί από αρχές Οκτωβρίου 2017.
Σε οτι αφορά «τα καραμπινάτα και προκλητικά ρουσφέτια»: ποιος θεωρεί ρουσφέτι την ανάθεση πρόσθετων καθηκόντων σε υπάλληλους του Νοσοκομείου;
Παρατίθεται δήλωση της Διοικητικής Υπηρεσίας: Δεδομένου ότι δεν υφίστανται οργανικές θέσεις του κλάδου οδηγών μετά την αυτοδίκαιη κατάργηση (διατάξεις Ν.4254/2014), η έγκριση οδήγησης κατ’ εξαίρεσης υπηρεσιακών οχημάτων του Νοσοκομείου Άμφισσας πραγματοποιήθηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς – Ελλάδας. «Εγκρίνεται η κατ‘ εξαίρεση οδήγηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου για το διάστημα 07/2015 – 07/2017 από δυο υπαλλήλους, μη κατέχοντες θέση οδηγού, για την αντιμετώπιση εκτάκτων και επειγουσών αναγκών.»
«Οι υπάλληλοι αυτοί ορίστηκαν οδηγοί του υπηρεσιακού αυτοκινήτου άραγε της Υπηρεσίας και ουδόλως οδηγοί της Διοικήτριας του Νοσοκομείου ένεκα έλλειψης υπαλλήλων στον κλάδο και στην ειδικότητα των οδηγών. Σε καμιά περίπτωση δεν εμπλέκεται η παρούσα Διοίκηση με τον ορισμό αυτόν, ο οποίος είναι αρκετά προγενέστερος, πριν την ανάληψη καθηκόντων της παρούσας Διοίκησης. Σε καμία περίπτωση δεν μετακινήθηκε η Διοικήτρια η οποία μετακινείται για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις εντός και εκτός της Υγειονομικής Περιφέρειας με Ιδιωτικής Χρήσης όχημα.»
Οι υπάλληλοι επιπρόσθετα των καθηκόντων τους εξυπηρέτησαν κρίσιμες και επείγουσες ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου για ζητήματα της αποστείρωσης, της αιμοδοσίας και τοξικολογικής και παθολογοανατομικής ανάλυσης.
Ως εκ τούτου είναι συκοφαντικός και ανυπόστατος ο ισχυρισμός.
Χωρίς αμοιβαία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να ασκηθεί το έργο περίθαλψης. Δεν αρνήθηκε κανείς τις δυσκολίες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, αποτελέσματα αθροιστικά προηγούμενων ετών. Παρά τη δύσκολη συγκυρία οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση εργάζονται καθημερινά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες για τη διασφάλιση της Υγείας. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα βελτιώνεται σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν .

Εκ της Διοίκησης του
Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου