Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

"διαμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον" (κατά Ιωάννην)


Ο Γολγοθάς του Γηροκομείου Αμφίσσης
****************************
ΟΥΤΟΠΙΑ

ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το Θέατρο του Παραλόγου παίχτηκε σήμερα Τετάρτη 11/10 στις 16.00 στο Ειρηνοδικείο Άμφισσας.
Μέλη της Ουτοπίας, πολίτες, και πρώην εργαζόμενοι (απλήρωτοι, απολυμένοι) του Γηροκομείου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για αποτροπή των πλειστηριασμών και ειδικότερα την εκποίηση των δύο οικοπέδων ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Άμφισσας «ΣΤΑΛΛΕΙΟ-ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ και ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ»
Η περιουσία του Γηροκομείου που εκ-πλειστηριαζόταν προέρχεται από κληροδοτήματα δωρητών προς αξιοποίηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και άριστη λειτουργία του. Οι λόγοι που μπήκε λουκέτο στο Γηροκομείο γνωστοί σε όλους μας.

Περιγραφή και καταγραφή των σημερινών γεγονότων
Συγκεντρωμένοι από τις 15:00 μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών έξω από τις δύο εισόδους του Ειρηνοδικείου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 16:00 και έκπληκτοι τους βλέπουμε να κάθονται στα έδρανα. Σαν “κλέφτες” μπήκαν από την " Κερκόπορτα" του Ειρηνοδικείου (μια και δεν γνωρίζουμε άλλη επίσημη είσοδο) οι συμβολαιογράφοι, ο κύριος Μπελούμπασης και η κυρία Κουτρολίκου.
Ο κύριος Μπελούμπασης είχε προς εκτέλεση πλειστηριασμό ιδιωτών και κανένα λόγο δεν είχαμε για να τον αποτρέψουμε.
Η κυρία Κουτρολίκου είχε τον πλειστηριασμό των δύο οικοπέδων για λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς.
Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την κυρία Κουτρολίκου να αποχωρήσει από την αίθουσα να μην βγάλει στο «σφυρί» τα ακίνητα που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο και κληρονομιά των Δημοτών, δεδομένου ότι εκκρεμούν αποφάσεις για κακοδιαχείριση καθώς και οικονομικές εκκρεμότητες από τον ΕΟΠΥΥ προς το Ίδρυμα ύψους 400.000 ευρώ.
Η κυρία Κουτρολίκου δήλωσε μπροστά στους συγκεντρωμένους και στους Αστυνομικούς που ήσαν μέσα στην αίθουσα στις 16:10 ότι αποχωρεί λέγοντας ότι ο πλειστηριασμός ματαιώνεται. !!!! Μετά από δέκα λεπτά επέστρεψε.

Ξεσηκωμός !!!
Ερωτήσεις βροχή από τους παρευρισκομένους και με τρεμάμενη φωνή η απάντησή της ……. «αν πάω μέσα ; » Απάντηση που δήλωνε τρόμο, φόβο , πανικό!!! Δε φοβόταν εμάς . Τους τρομοκράτες κυβερνητικούς φοβόταν . Ή εκτελείς τον πλειστηριασμό ή σου παίρνουμε το κεφάλι. Απειλές που θυμίζουν άλλες παλιότερες ανώμαλες πολιτικά εποχές. Αυτά εφαρμόζουν σήμερα όλα τα Μνημονιακά κόμματα κάτω από την καθοδήγηση του «διευθυντηρίου των Βρυξελλών» και το ιερατείο των Τραπεζών.
Και από την άλλοι όλοι εμείς με πρωταγωνιστή έναν από τους εργαζομένους «Αν εκπλειστηριάσετε το ακίνητο εμείς οι εργαζόμενοι απολυμένοι δε θα πάρουμε τίποτα. Πάρτε με , πάρτε με, από τώρα μέσα, τι με κοιτάτε, πάρτε με μέσα από τώρα , μου χρωστάνε 80.000 ευρώ , έτσι κι αλλιώς θα με πάνε μέσα , αν κάνετε τον πλειστηριασμό δεν θα μπορώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου»

Σε ερωτήσεις μας αν γνωρίζει ότι εκκρεμούν πληρωμές προς το Ίδρυμα που αν εισπραχθούν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις του προς τρίτους απήντησε ότι δεν το γνωρίζει. Επίσης ότι δεν γνωρίζει βάσει ποιας απόφασης η Τράπεζα εκποιεί τα ακίνητα. Δήλωσε ότι αυτή κλήθηκε από την Τράπεζα και είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους νόμους.
Ο χρόνος κυλούσε χωρίς να έχει αρχίσει η νόμιμη διαδικασία ...
Από τις 16.50 έως και τις 17.04 μόνο ένα ΟΧΙ ΟΧΙ επαναλαμβανόμενο ακουγόταν από τα στόματα των παρευρισκομένων.
Στις 17.04, ενώ είχε λήξει ο χρόνος της νόμιμης διαδικασίας παίρνει το λόγο ο κύριος Μπελούμπασης και κατοχυρώνει από τον έναν ιδιώτη στον άλλο τα ακίνητα. Σε δεύτερο χρόνο παίρνει το λόγο η κυρία Κουτρολίκου και μας ενημερώνει ότι είχε πάρει προσφορά το προηγούμενο βράδυ από την Τράπεζα Πειραιώς !!!!!!! και της κατοχυρώνει τα ακίνητα.
Δεν σας τα είπανε καλά «κύριοι», «κοράκια» συμβολαιογράφοι. Άντε ξανά στα θρανία
Για να γίνει ένας πλειστηριασμός θα πρέπει να τηρηθεί μια νομική διαδικασία. Εσείς από την αρχή έως το τέλος δεν την τηρήσατε.
Στις 4 το απόγευμα πρέπει να κηρύσσετε την έναρξη της διαδικασίας και εσείς ΔΕΝ το κάνατε.
Στις 16:10 ανακοινώνετε ματαίωση και αποχωρείτε από την αίθουσα Επιστρέφετε στις 16:20 . Αυτό μας βάζει σε κάποιες σκέψεις. Ή ενεργήσατε με δόλο προς όφελος των πελατών σας, δηλαδή της τράπεζας ή από αφέλεια. Πώς γνωρίζατε κυρία Κουτρολίκου ότι στην αίθουσα δεν υπήρχαν και άλλοι υπερθεματιστές και την ώρα που εσείς ματαιώσατε τον πλειστηριασμό δεν έφυγαν με την βεβαιότητα ότι δε θα γίνει;;
Με την περίπτωση του κυρίου Μπελούμπαση, παρ όλο που είναι και αυτή άτυπη, δεν θα ασχοληθούμε. Όμως με την περίπτωση του πλειστηριασμού της κυρίας Κουτρολίκου θα ασχοληθούμε γιατί ήταν παράτυπος και παράνομος και σαν πολίτες έχουμε δικαίωμα να στραφούμε κατά της διαδικασίας, μιας και τα ακίνητα που εκποιήθηκαν αποτελούν περιουσία των πολιτών του Δήμου μας.

Σήμερα η «ΟΥΤΟΠΙΑ» θα ζητήσει ραντεβού από τον κύριο Δήμαρχο. Πρώτον για να τον ενημερώσει για την παράτυπη διαδικασία του πλειστηριασμού. Και είμαστε σίγουροι ότι θα καταλάβει, μια και ο ίδιος είναι συμβολαιογράφος, και θα του ζητήσουμε να προχωρήσει σε ακύρωση του εκούσιου πλειστηριασμού με ανακοπή, σύμφωνα το άρθρο 933 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας μιας και έχει έννομο συμφέρον σαν πρόεδρος του Γηροκομείου Άμφισσας .
Δεύτερον θα ζητήσουμε, το θέμα αυτό να έρθει την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο προ ημερήσιας διάταξης λόγο της σοβαρότητάς του. Να θυμίσουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών έχει πάρει ομόφωνα απόφαση κατά των πλειστηριασμών μετά από αίτημά μας . ΑΔΑ:6ΨΝ7Ω9Θ-Χ5Ε

Θα επανέλθουμε να σας ενημερώσουμε για την συνέχεια τον προθέσεων και των πράξεών μας για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που μας αφορά όλους.
Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» συμμετέχει στην «Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών»

Κάθε Τετάρτη όλοι μαζί στα Ειρηνοδικεία αντιστεκόμαστε στην αρπαγή των σπιτιών μας και της περιουσίας μας .


1 σχόλιο:

  1. Που πήγατε? στον Δήμαρχο? αυτός να γλυτώσει από τα χρέη του Δήμου θέλει με τα οικοπεδα του γηροκομείου θα ασχοληθεί? τον σταυρό του έκανε που έγινε ο πλειστηριασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή