Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ''PYTHIA CUP 2014''


Απόνερα...

  Λάβαμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μήνυμα από έναν ''Εξωκοινοβουλευτικό παράγοντα'' του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας, όπως αυτοαποκαλείται  ο αποστολέας του.  Γνωρίζουμε ότι, οι πληροφορίες τις οποίες αναφέρει γύρω από την αδειοδότηση και λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, είναι σωστές.  Και συνάμα αποκαλυπτικές
για το ευρύ κοινό της περιοχής μας προσθέτουμε εμείς, για το πως έχει αντιμετωπισθεί τουλάχιστον την τελευταία 3ετία,  όχι μόνον το Κολυμβητήριο, αλλά και όλες οι ''εστίες'' αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ιτέα.  Η προχειρότητα, η ''τσαπατσουλιά'' και η ανοργανωσιά, δεν άφησαν καθόλου χώρο για την με σοβαρότητα αντιμετώπιση των προβλημάτων των όποιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλεώς μας.  Μόνον δημιουργία εντυπώσεων και μάλιστα με νοοτροπία πανηγυριού...

   Εμείς, θα επισημάνουμε ότι διανύουμε τις 2 (δυο) τελευταίες εβδομάδες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, με καταληκτική ημερομηνία της προσωρινής (!) αδείας, την 31η Αυγούστου 2014...
 Μετά, μετά θα έλθει το θαύμα...  Και η νέα Δημοτική Αρχή (σε αυτήν έχουν πέσει όλα...), θα ''πατήσει το κουμπάκι'' και όλα θα γίνουν καλά, σωστά, ασφαλή και νόμιμα!

   Όμως, αυτό δεν συμβαίνει μόνον για το Κολυμβητήριο και η προ των πυλών  ''ορφάνεια'' του Ν.Ο.Ι. από την φυσική του έδρα, δεν θα είναι η μοναδική στην περιοχή μας.  Οσονούπω λήγουν και άλλες προσωρινές άδειες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ιτέα και οι ''ορφανοί'' Σύλλογοι (δηλαδή, χωρίς έδρα εντός πόλεως), θα γίνουν περισσότεροι του ενός.  Για αυτό όμως θα επανέλθουμε, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν προτίθενται Διοικήσεις άλλων αθλητικών Σωματείων, να αναλάβουν χρέη μεταφορέα για τις προπονήσεις και τους αγώνες των ομάδων τους, στην Άμφισσα ή κάπου αλλού.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους, οι φέροντες από πολλά χρόνια περγαμηνές, δάφνες και δόξες Σύλλογοι της πόλεως.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το μήνυμα του γνωστού μας ''εξωκοινοβουλευτικού παράγοντα'' του Ν.Ο.Ι. προς ενημέρωσή σας.

****************************************

'' ...Το  PYTHIA  CUP  είναι μια  διοργάνωση που γίνεται εδώ και 15 χρόνια (μια  χρονιά μόνο, επί δημαρχίας Ν. Εμμανουήλ δεν έγινε)  και τη  διοργανώνει  η  Κ.Ο.Ε  και ο Δήμος (Ιτέας αρχικά ,Δελφών σήμερα). Συνήθως  προηγείται κάποιου  μεγάλου Πανευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου γεγονότος (πέρσι το Πανευρωπαϊκό  της Κωνσταντινούπολης που πήραν τα κορίτσια την Πρώτη θέση), φέτος το Παγκόσμιο Νεανίδων στην Ουγγαρία (25-31/8). Θεωρείται  πρόβα  τζενεράλε  και γιαυτό συμμετέχουν  πάντα «μεγάλες δυνάμεις» της υδατοσφαίρισης.
Ο  Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ  συνήθως  κάνει  τη  χαμαλοδουλειά, που  είναι  και η  πιο  σημαντική. Γιαυτό τον  αναφέρουν, θέλοντας και μη, στις τελετές.
Προσωπική εκτίμηση είναι  ότι  φέτος  άργησε  η  επιβεβαίωση  της  διοργάνωσης, καθώς  το Κολυμβητήριο  Ιτέας  δεν είχε  άδεια λειτουργίας, όπως  προβλέπεται για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ενώ ο  νόμος κοινοποιήθηκε στα τέλη του 2012 (με αρχική καταληκτική ημερομηνία τις 30.06.2013), δεν έγινε τίποτα. Ιούλιο και Οκτώβριο του 2013, έγινε επιθεώρηση από Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας μαζί με υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (χωρίς να ενημερώσουν καθόλου τον Ν.Ο.Ι. και ίσως  και τα άλλα Σωματεία ). Η  Επιτροπή  στο  πόρισμα  της ζητούσε  να γίνουν κάποια έργα, ώστε να δοθεί η άδεια λειτουργίας. Για  διαφόρους λόγους, τα  έργα καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει η άδεια λειτουργίας (και έτσι δεν έγιναν ακόμα τα ΔΕΛΦΙΝΙΑ ).
Τελικά  κατάφεραν τελευταία στιγμή, παρουσιάζοντας κάποιο φάκελο με έργα, να πάρουν προσωρινή άδεια μέχρι  τις 31-08-2014. Θα  άκουσες στην Τελετή έναρξη  και τις  ευχαριστίες  της  κας  Λαϊνη προς Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την κα Γερακούδη.
Με  την άδεια αυτή έγιναν τελικά τα ΠΥΘΕΙΑ  και θα γίνει και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων που κολυμπάνε στη θάλασσα στις  30-31/08/2014.
Τώρα, αν  συνεχιστούν οι  ενέργειες  και τελικά εκδοθεί  η  Οριστική Άδεια Λειτουργίας, δεν το ξέρω. Πιθανότατα  η  νέα Δημοτική Αρχή  που θα αναλάβει από 01-09-2014  να συνεχίσει την ολοκλήρωση των έργων.
Το  θέμα  της  Άδειας Λειτουργίας  ήταν τόσο σοβαρό, ώστε  όπως  βλέπεις  και στα  πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρασε σαν  «προπονητικό meeting υδατοσφαίρισης νεανίδων» και  όχι επίσημο  τουρνουά αγώνων, όπως  τις προηγούμενες χρονιές!...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου