Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΙΤΕΑ : ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ...

             (Παρασκευή, Μαρίνα : ''Κράτα με'')
Η ''Μαρίνα'' της Αγάπης,
της Αλληλεγγύης και της Ελπίδας

   Ήταν δυο βραδιές του εφετεινού Αυγούστου, αυτές της Παρασκευής 22 και του Σαββάτου 23 του μηνός, όπου στην Μαρίνα της Ιτέας, υπήρχε χώρος μόνον για προσφορά.  Υπήρχε χώρος μόνον για εκδήλωση συμπαράστασης σε δυο αγγελούδια από όλους όσους πήγαν εκεί.  Και ήσαν πολλοί, πάρα πολλοί.   Άνθρωποι όλων των ηλικιών και ποικίλων ενδιαφερόντων, των οποίων η παρουσία εκεί εβεβαίωσε την από αιώνων κρατούσα ελληνική άποψη :
 συμπονούμε, συνεισφέρουμε και συμμετέχουμε ως κοινωνία, όταν υπάρχει ανάγκη.  Και αυτόν τον καιρό, όντως υπάρχει ανάγκη σε δυο οικογένειες, οι μικροί βλαστοί των οποίων, δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής τους.

 Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου αυτές τις δυο βραδιές στην Μαρίνα της Ιτέας, όχι για να διασκεδάσει, αλλά για να δείξει την αλληλεγγύη του εκεί όπου έπρεπε.  Αφορμή ήταν η συνύπαρξη όλων αυτών των ανθρώπων επάνω και πίσω από την σκηνή, οι οποίοι τελείως αφιλοκερδώς ήλθαν για να αφήσουν το ταλέντο τους μέσω των ήχων, να στείλει το μήνυμα της βοήθειας και της συμπαράστασης σε δυο Ιτιωτόπουλα.  Αφορμή ήταν και όχι ο λόγος.
Γιατί κανείς δεν πήγε για να διασκεδάσει εκεί με 5 ευρώ εισιτήριο, ακούγοντας μουσικούς, οργανωτές και συντελεστές να λένε :  ''Το κάνουμε για αυτά τα παιδιά''!  Γιατί κανείς δεν πήγε εκεί με παρότρυνση ή με σκοπό την ψυχαγωγία του.  Πήγαμε όλοι εκεί, μόνον για τα παιδιά!
                           
                  (επί των εισιτηρίων)                
                           
   Την Παρασκευή επωλήθησαν στην Μαρίνα περί τα 500 εισιτήρια.  Και σήμερα υπήρξε για το ίδιο θέμα, μια  ιδιαιτέρως σημαντική συνάντηση (και ενθαρρυντική θα λέγαμε, ενδεικτική της αναμενόμενης αλλαγής του κλίματος) στα γραφεία της Επισκοπής Φωκίδος.  Ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδος κύριος Θεόκτιστος, ενημερωμένος ών, εκάλεσε τους : Νίκη Βούλγαρη, Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου, Ρένα Τζαβάρα και Παναγιώτη Ταγκαλή, ως εκπροσώπους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και οργανωτές της κίνησης για  την υπόθεση των παιδιών και τους έδωσε ένα σημαντικό ποσό (επί αποδείξει) ως βοήθεια της Επισκοπής σε αυτόν τον αγώνα.  Δηλαδή και ο Δεσπότης ''ωσεί παρών'' σε αυτό το κάλεσμα Αγάπης, Αλληλεγγύης και Ελπίδας!

   Για την ιστορία και μόνον αναφέρουμε ότι, έχει ξεκινήσει η διαδικασία συστάσεως ενός μονίμου μηχανισμού αλληλεγγύης, μια μορφή Κυψέλης Ανθρώπων, Επιχειρήσεων και Φορέων, οι οποίοι θα δραστηριοποιούνται από κοινού, οσάκις χρειάζονται συνάνθρωποί μας, επειγόντως βοήθεια.   Και αυτή η ιδέα ξεκίνησε με αφορμή την άμεση κινητοποίηση των πάντων για το θέμα των δυο παιδιών, έχει αρχίσει δε να υλοποιείται, από τους πρωτεργάτες αυτής ενέργειας.  Η ''Κοινωνία'' της Ιτέας, κατά πώς φαίνεται, υπάρχει και είναι ευαίσθητη.

   Τις φωτογραφίες τις οποίες αναδημοσιεύουμε, είναι ενδεικτικές από το διήμερο (βράδια στην ουσία) στην Μαρίνα της Ιτέας και είναι από την συλλογή του Δημοτικού Ωδείου Ιτέας και της Βαλεντίνης Παλάντζα.


  


1 σχόλιο: