Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ : ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ...

               (Η ''Πύλη'' εισόδου...)
Προσχεδιασμοί,
χωρίς αναγγελίες!

   Την περασμένη Τετάρτη 27-8-2014, έληγε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, όλων των Αθλητικών Σωματείων της Ιτέας, αναφορικά με το ποια αθλητική εγκατάσταση επιλέγουν ως έδρα των, για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους.  Και με τον όρο ''αθλητικές σωματεία'' εννοούμε, τις ομάδες Μπάσκετ και Βόλεϊ της πόλεως, οι οποίες έως και σήμερα, έχουν ως έδρα τους, το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Ιτέας.
Αυτό σημαίνει ότι η εποπτεύουσα αρχή των αθλημάτων, θα πρέπει να εξετάσει τους φακέλους των Σωματείων και των ζητουμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και εάν όλα είναι σύννομα και ασφαλή, τότε δίνει την έγκρισή της για την χρήση των χώρων από τα Σωματεία.

  Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιτέας, έπρεπε να έχει υποβάλει την δήλωσή του για την προτιμώμενη έδρα του, η οποία δεν θα ήταν άλλη από το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλεως, το γνωστό μας ''Μπαλόνι''.  Όμως τούτο δεν έγινε.  Και αυτό για έναν και μοναδικό λόγο :
Το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, στερείται Πολεοδομικής Αδείας!!!...
Συνεπώς, οποιαδήποτε αίτηση για χρήση του, ήταν εκ προοιμίου απορριπτέα!

Αυτό είναι καταγεγραμμένο και ομολογημένο.  Είναι πρόσφατη η δήλωση του τέως αντιδημάρχου Αμφίσσης Παναγιώτη Ταγκαλή και θεματικού Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου (πρώην Πολεοδομία), ότι δεν είναι δυνατόν να δοθεί έγκριση για επισκευές στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιτέας, εάν δεν προηγηθεί η άδεια λειτουργίας του μαζί με τις ανάλογες τροποποιήσεις και επισκευές!  Με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατή η έγκριση επισκευών σε ακίνητο, το οποίο είναι αυθαίρετο!!!... (σ.σ. : μικροεπισκευές στα απαράδεκτα αποδυτήρια και τις τουαλέτες, καταστώντας τα επισκέψιμα, όντως έγιναν)


Το θέμα προέκυψε με την ένταξη στο ΕΣΠΑ, μιας Μελέτης για το γήπεδο του Γαλαξειδίου.  Στις ενστάσεις, γιατί δεν εντάχθηκε και το Κλειστό της Ιτέας και το Γήπεδο Γραβιάς, η απάντηση ήταν, ότι δεν ήσαν έτοιμες οι Μελέτες.  Ειδικά για το Κλειστό Γυμναστήριο, εκκρεμούσε και η πολεοδομική του άδεια, η οποία θα δινόταν, μετά την Αρχιτεκτονική Μελέτη η οποία θα έπρεπε να υποβληθεί.
Σχετική ήταν η γραπτή διαμαρτυρία του Γ.Σ. Ιτέας στις 22-5-2014, (δημοσιευμένη από εμάς) όπου κυριαρχούσε η λέξη ''ντροπή''.   Σχετική επίσης ήταν και η συζήτηση προ διμήνου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την τότε αντιδήμαρχο Γιώτα Λαΐνη-Κολιαλλή, να δηλώνει ότι ο Πολιτικός Μηχανικός υιός της Ιωάννης Κολιαλλής, προσφέρει δωρεάν στον Δήμο, την Στατική Μελέτη του οικοδομήματος και την Οικονομική Επιτροπή την ίδια ημέρα να δίδει με απ' ευθείας ανάθεση σε αρχιτέκτονα, την εκπόνηση της σχετικής αρχιτεκτονικής Μελέτης.

   Όμως, από όλα αυτά, δεν έγινε τίποτε και φτάσαμε στις 27-8-2014, με το Κλειστό Γυμναστήριο εκτός λειτουργίας και τις ομάδες της Ιτέας να αναζητούν έδρα.
Βεβαίως προβλέπεται από την ΕΣΚΑΚΕ, στις δηλώσεις των ομάδων μπάσκετ, να υπάρχουν και εφεδρικές εγκαταστάσεις, το οποίο μεταφράζεται ότι για την ομάδα της Ιτέας, ως εναλλακτική έδρα λογίζεται το Κλειστό Γυμναστήριο της Αμφίσσης.  Αυτό σημαίνει ότι, εάν δεν δοθεί η άδεια για χρήση του Κλειστού Ιτέας ως έδρα της ομάδος για τις προπονήσεις και τους αγώνες, θα πρέπει οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι προπονητές και οι παράγοντες του Γ.Σ. Ιτέας, μαζί με τους γονείς-συνοδούς των αθλητών, να πηγαίνουν όποτε χρειάζεται (και θα είναι αρκετές φορές τον μήνα), στο Κλειστό της Αμφίσσης.  Είναι δυνατόν;...

   Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, ήδη έχει κατατεθεί επιστολή από τον Γ.Σ. Ιτέας, με την οποία ζητείται παράταση για τον χρόνο υποβολής της δηλώσεως έδρας, με το σκεπτικό μήπως εν τω μεταξύ, ''τρέξουν'' οι διαδικασίες, οι επισκευές και δοθεί έστω και μια προσωρινή άδεια στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας και δεν αναγκασθούν να υπολειτουργήσουν (ή ακόμη και να αναστείλουν την λειτουργία τους).  Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμμία απάντηση και πλέον το μέλλον της ομάδος, είναι αβέβαιο.
Εάν αυτό συνδυαστεί και με την επιτυχία του τουρνουά μπάσκετ 3χ3 προ μηνός, όπου διοργανωτής ήταν ο Γ.Σ. Ιτέας, τότε όντως πρόκειται για εσκεμμένη απαξίωση του Σωματείου.  Και κατά την άποψή μας και όχι μόνον αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου