Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ!...


Χωρίς ίχνος δισταγμού
και χωρίς όρια!...

   Η ''Βιομηχανία Τακτοποιήσεων'' την οποία είχαν κυριολεκτικά ''στήσει'' οι μέχρι σήμερα διαχειριστές της Δημοτικής Αρχής, δεν γνωρίζει φραγμούς, δεν γνωρίζει όρια και αντοχές και πολύ περισσότερο δεν αντιλαμβάνεται την ουσία (και ενδεχομένως και την διαφορά) των εννοιών ''Χρηστή διαχείριση Εξουσίας και Δημοσίου Χρήματος'' και ''Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε''.
Παρακολουθούμε άναυδοι την εδώ και δυο μήνες χωρίς λόγο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μέτρο και προπαντός χωρίς αιδώ,  ασύδοτη διασπάθιση του ελλείποντος έως και ανύπαρκτου δημοτικού χρήματος, από αυτούς τους φερόμενους ως (...ληξιπρόθεσμους) Δημοτικούς Άρχοντες (!...).
Των οποίων η τελευταία μέριμνα  κατά τα φαινόμενα είναι, η ''τακτοποίηση'' των πάσης φύσεως εκκρεμοτήτων.  Προς οικείους, ημετέρους και ομόσταυλους.
Παρακολουθούμε και εμείς και η νέα (αμίλητη) Δημοτική Αρχή, αυτήν την ''κούρσα'' των απ' ευθείας αναθέσεων εργασιών και προμηθειών στην οποίαν έχουν αποδυθεί οι μέχρι και σήμερα ''Δημαρχο-αντιδημαρχαίοι'' του Δήμου Δελφών, της οποίας το παρατεταμένο ''finish'' των δυο τελευταίων μηνών, δεν έχει προηγούμενο.

  Τι δεν έχει δοθεί με ανάθεση!... Από ξεχορτάριασμα πλατειών και δρόμων, μέχρι αγορά σκευών μαγειρικής.  Και από βαψίματα  και (ξανά) εξοπλισμό για το ήδη ενοικιασμένο Χάνι της Γραβιάς, έως και στειρώσεις ζώων και αμμοβολές κτιρίων...
    Να κρατήσουμε όμως μια σημείωση για την περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου Πέντε Ορίων, για το οποίο εδώθη απ' ευθείας ανάθεση για την σύνταξη μελέτης για την μετατροπή του από Σχολείο, σε Κέντρο Νέων και Πολιτισμού.  Και τούτο γιατί, είναι πρόσφατη η ιστορία με την πινακίδα στο αντίστοιχο Σχολείο της Κάτω Μουσουνίτσας, όπου το εκεί πλέον, Κέντρο Νέων και Πολιτισμού, ονομάσθηκε ...''Φουσέκειον''!

   Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για σήμερα τελευταία ημερομηνία εγκρίσεων και ''υπογραφών'' από τους απερχόμενους ...Άρχοντες (θου...), έχουν μείνει ελάχιστα ''κομμάτια'' αναθέσεων, μεταξύ των οποίων και μια επισκευή δρόμου, την οποία δεν αναλαμβάνει κανείς Εργολάβος!
Η απόφαση για την ανάθεση είναι έτοιμη και τους λείπει μόνον το όνομα του εργολάβου!!!... Έλεος!...

   Από τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, αντιγράφουμε (φωτο-copy) τις απ'ευθείας αναθέσεις τις οποίες δημοσίευσε στο ''diaygeia'' ο Δήμος Δελφών, από 30-6-2014 έως 28-8-2014.  Μέσα σε ένα δίμηνο, ο 6072 Δήμος της Ελλάδος (ο δικός μας), των 22.000 κατοίκων και ενώ ακροβατεί και δεν έχει οριστικά κριθεί ακόμη η Επιτήρησή του από το Υπουργείο, ενέκρινε 568 απ' ευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών !!!...
Αν υπολογίσουμε ότι οι εργάσιμες ημέρες στους δυο αυτούς μήνες ήσαν 46, τότε έχουμε ανά ημέρα πάνω από 12 εγκρίσεις για απ' ευθείας αναθέσεις...
Όντως κουραστική εργασία! Φανταζόμαστε αμοιβόμενη...

Απορία μας :
Ο κος Λουκάς Αναγνωστόπουλος, ο εκ νέου εκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του νέου Δημάρχου, είχε καταγγείλει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2014, την ''βιομηχανία'' των απ' ευθείας αναθέσεων και ότι με την ανάληψη καθηκόντων από την νέα Δημοτική Αρχή όπως είπε, θα γίνει λεπτομερής επανέλεγχος όλων αυτών των Συμβάσεων των Αναθέσεων.
Σε περίπτωση ευρέσεως ...''λαθών'', να περιμένουμε ανακοινώσεις και ...διώξεις, ή μήπως..., κύριε Αναγνωστόπουλε;



1 σχόλιο: