Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ο ΠΡΩΪΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΗΝ ''ΗΡΩΩΝ''...


Πλημμύρισε (και μύρισε...) 
η Λεωφόρος Ηρώων...

   Γύρω στις 5:00' η ώρα το πρωΐ σήμερα, εσήμανε συναγερμός στην Δημοτική Ενότητα Ιτέας.  Πρώτα η Πυροσβεστική και αμέσως μετά τα Συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κυριολεκτικά έκαναν την ''νύκτα ημέρα'' κι έτρεχαν να μαζέψουν (στην ουσία και να πλύνουν), τα αμάζευτα.
Μερικές ώρες μετά από τον μικρής ισχύος σεισμό, το επίκεντρο του οποίου όπως γράψαμε, ήταν μερικά χιλιόμετρα ανατολικά της Ιτέας, παρατηρήθηκε έντονη και όζουσα εμφάνιση υγρών επί της Λεωφόρου Ηρώων, στο ύψος του Ξενοδοχείου ''Nafsika Palace''.



Ειδοποιήθηκε παρ' αυτά η Πυροσβεστική και η Δ.Ε. Ιτέας
και άρχισε αμέσως η άντληση αυτών των δύσοσμων υγρών.  Γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για λύματα, τα οποία μέσω του υπόγειου αγωγού επί της Λεωφόρου Ηρώων, οδηγούνται από το αντλιοστάσιο (στην νησίδα, απέναντι από το Ξενοδοχείο), στον (υποτιθέμενο...) σταθμό Βιολογικού καθαρισμού της πόλεως, στην θέση ''Σφαγεία'' στο Λαρνάκι.  Εκεί, σε εκείνο το σημείο (δεν διακρίνεται στις φωτογραφίες),  παρατηρήθηκε και μια ''δίπλωση'' του ασφαλτοτάπητα, μια πτυχή θα την λέγαμε, η οποία όπως ερμηνεύτηκε, δημιουργήθηκε από την σεισμική παλινδρόμηση, με αποτέλεσμα ο διερχόμενος από κάτω σε εκείνο το σημείο αγωγός των λυμάτων, να κοπεί σαν ''αγγούρι'', κατά το κοινώς λεγόμενον.


Από τις 02:35' όταν και έγινε ο σεισμός, έως τις 05:00' το πρωΐ, ο χρόνος ήταν ικανός να δείξει το μέγεθος της ζημιάς μέσω της επιφανειακής εμφάνισης της διαρροής.

   Σχεδόν σε ''μηδέν'' χρόνο συγκεντρώθηκαν εκεί, εκτός από  την Πυροσβεστική και οι εργαζόμενοι, μηχανήματα κι εργολάβος από την Δ.Ε. και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες επάσχιζανν για την αποκατάσταση του προβλήματος.  Το έργο της ''καθαριότητος'' του χώρου, μετά την αποχώρηση της Πυροσβεστικής, ανέλαβαν Συνεργείο καθαριότητος της Δ.Ε. Ιτέας και εργαζόμενοι από το Ξενοδοχείο.  Η δε Λεωφόρος Ηρώων, στο ρεύμα ανόδου, έχει αποκλεισθεί.
Ανοίχθηκε φρεάτιο, εντοπίσθηκε το σπάσιμο και οι άνθρωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών, έκαναν τα πάντα προκειμένου να αποκατασταθεί το γρηγορότερο η βλάβη.  Και Μπράβο τους και Συγχαρητήρια!


Σε αυτό το ατυχές γεγονός θα πρέπει να υπολογισθούν και οι ''παράπλευρες απώλειες''.  Δηλαδή και η απομόνωση των πλησίων του σημείου της ζημίας καταστημάτων, με κυριώτερο το Κρεοπωλείο ''Τόγια'', το οποίο κυριολεκτικά ευρέθη στο επίκεντρο του ...σεισμού!

Πιστεύουμε ότι εντός των επομένων ωρών, οι άνθρωποι του Δήμου, θα επαναφέρουν τον δρόμο σε κανονική λειτουργία.  Και ότι η ''ευωδία'' ολόκληρης της γειτονιάς, θα ακολουθήσει ανεπιστρεπτί το δρομολόγιο της πρωϊνής σεισμικής ...επαγρύπνησης. Δηλαδή, θα εγκαταλείψει την περιοχή μας!... (αυτό είναι ευχή). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου