Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ (επιτέλους!) ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.


Απολογισμός

    Ελπίζουμε ότι η 3η απόπειρα θα τελεσφορήσει και θα πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος από καιρό Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας.  Ώρες μετρούν πλέον, έως ότου ακούσουμε τον κο Δήμαρχο να μας λέει, το πόσο ευτυχείς είμαστε, όντας δημότες του Δήμου Δελφών.  Το 160 σελίδων πόνημα της καταγραφής των προγραμματισμένων, πραγματοποιηθέντων και εν εξελίξει δράσεων του Δήμου, είναι ο καταγεγραμμένος και αδιάψευστος μάρτυρας, για το  πώς θα πρέπει να αντιληφθούμε την πραγματικότητα, διορθώνοντας την όποια μέχρι στιγμής άποψή μας, για το τι έχει συμβεί και το τι πρόκειται να συμβεί στον τόπο μας!
  Δεν είναι σωστό να αναφερθούμε τώρα στα αναγραφόμενα στο Δελτίο Τύπου του Δήμου.  Θα περιμένουμε αύριο, την ανάλυση και τοποθέτηση του κου Δημάρχου.  Όμως, δεν θα αποφύγουμε τον πειρασμό να σχολιάσουμε, τουλάχιστον την θεώρηση του κου Φουσέκη, για το κεφάλαιο ''Τουρισμός'' στην περιοχή μας.
   Το τι Τουριστικές ταυτότητες διαμορφώθηκαν (image branding), το τι τουριστικές μελέτες εκπονήθηκαν, το τι Πολιτιστικές προτάσεις υλοποιήθηκαν, το τι Λαογραφία αποτυπώθηκε και το πόσες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, είναι όντως ένα τεράστιο Πολιτιστικό Κεφάλαιο για την Παγκόσμια περιοχή μας, το οποίο απλά δεν ''χωρούσε'' μέσα στην συγγραφή των πεπραγμένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το διάστημα 2007-2010!!..  
Και όμως υπάρχει και Επιτροπή Τουρισμού και Προβολής στον Δήμο, η οποία όταν δεν ασφαλτοστρώνει αγροτικούς δρόμους, αναθέτει απ' ευθείας σε καταξιωμένους επιστήμονες, την συγγραφή (ή την αγορά της, εφ' όσον είναι έτοιμη)  Μελέτης με θέμα τον επαναπροσδιορισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.  
   Τέτοια πράγματα θα ακούσουμε αύριο. Και πρέπει να είμαστε εκεί, μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους για την τύχη του Δήμου Δελφών, από όποια θέση θα κληθούν να τον υπηρετήσουν. Είτε σαν ψηφοφόροι, είτε σαν ψηφοαποδέκτες.
Θεωρητικά, αύριο θα γίνει, κάτι σαν αυτό το οποίο γίνεται στις ιπποδρομίες στο Ascot της Μ. Βρετανίας : πασαρέλλα με πολύχρωμα καπέλλα !
Στον Απολογισμό λοιπόν, την Δευτέρα 26-8-2013 και ώρα 19:00' στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου