Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : ΜΠΑΝΙΑ...


Ένας καυτός Αύγουστος.

   Εν μέρει αληθεύει η ρήση, ότι στον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις.  Και αυτό έχει να κάνει με τον λεγόμενο ''δυτικό'' πολιτισμό, τον πολιτισμό των επιβεβλημένων (και κατακτημένων) διακοπών, την καλοκαιρινή ραστώνη και τις ολιγοήμερες έστω απουσίες από καθήκοντα και υποχρεώσεις.  Στην σύγχρονη Ελλάδα όμως, στην χώρα της οποία εδώ και 4 χρόνια οι κάτοικοί της, συνεχώς ακούνε για κρίσιμες συναντήσεις, δύσκολες αποφάσεις, ηρωϊκές μεταρρυθμίσεις και επίπονες προσπάθειες, δεν είναι και εύκολο να ισχύει το προαναφερόμενο.  Χάθηκε η ''Ελούντα'', πάει και η Σέριφος, τελείωσε και η Ρόδος και μαζί τους και η χλιδή της εύρωστης οικονομικά και υπερήφανης εθνικά Ευρωπαϊκής Ελλάδας.  Με άπαντες παρόντες δε, είναι σχεδόν αδύνατο να μην υπάρχουν ειδήσεις μέσα στον Αύγουστο.
   Αυτό ισχύει και για την περιοχή μας.  Και στον Δήμο Δελφών.  Έχουμε ειδήσεις λοιπόν, έστω και αρνητικές.  Δηλαδή, ειδήσεις προερχόμενες από τους αιρετούς μας και τις δραστηριότητές τους, οι οποίες όμως, δεν συνάδουν με τα τρέχοντα γεγονότα, δεν είναι στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών των τοπικών κοινωνιών.  Επιγραμματικά θα αναφέρουμε καταγεγραμμένα περιστατικά εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία αποδεικνύουν την αλήθεια του γεγονότος : Ναι, υπάρχουν και τον Αύγουστο ειδήσεις!  Έστω και αυτού του επιπέδου.
1. -  Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία με την πυρκαϊά στην καρδιά του ελαιώνα και πριν ακόμα υπάρξουν πορίσματα ειδικών για τα αίτια και τα αποτελέσματά της, εμφανίζονται δειλά-δειλά δημοσιευόμενες απόψεις, για το ποιός και το γιατί δεν έκανε, δεν έγραψε, δεν είδε, δεν πήγε κ.λ.π.  Έτσι λοιπόν και η κυρία Αθανασία Ψάλτη, προϊσταμένη της Ι' ΕΠΚΑ Δελφών ανέφερε σε τοπική εφημερίδα (9-8-2013) ότι ουδέποτε της ζητήθηκε η άδεια για εργασίες αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασία εντός του ελαιώνα.  Μόνον η Π.Ε. Φωκίδας πρόσφατα είχε ζητήσει την άδεια για καθαρισμό ρεμάτων.  Εμείς απλά να σημειώσουμε τις δημόσιες και κατ' επανάληψη ευχαριστίες από την κα Ψάλτη προς τον Δήμο και αντιστρόφως, από τον κο Δήμαρχο και Αντιδημάρχους προς την προϊσταμένη της Ι'ΕΠΚΑ για την πολύχρονη και αγαστή συνεργασία τους, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού  (ΦΕΚ 147/2-5-2012) για την αναοριοθέτηση της Α' και Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου. Τότε δεν ζητήθηκαν μέτρα για την αντιπυρική προστασία του ελαιώνα και βεβαίως καλά κάνει η κα Ψάλτη και το λέει.
2. -  Μοναδική ήταν η παράσταση ''σιωπής'' της Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Γαλαξειδίου κας Γουργουρή-Τασιού, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν δεχόμενη τις καταγγελίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης  για το μη νόμιμο και μη ηθικό της υπόθεσης ασφαλτόστρωσης δρόμου ο οποίος οδηγούσε σε υπό κατασκευή εξοχικές κατοικίες, ιδιοκτησία της οικογένειάς της, δεν αντέδρασε, δεν μειδίασε, δεν απάντησε και βεβαίως δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί!  Μοναδική παράσταση, θυμίζοντας την καρτερικότητα της μάνας από το ομώνυμο έργο του Μπρέχτ.  Για την ιστορία και μόνον να ενθυμήσουμε ότι αντ' αυτής απάντησε ο κος Δήμαρχος, ο οποίος μίλησε για την ομορφιά της ...Άνοιξης, κατά τους χειμερινούς μήνες!
Και τέλος, αυτό ήταν όλο!
3. -  Η πρόσφατη κατηγορία της βουλευτού του Νομού κας Ασπασίας Μανδρέκα κατά της Δημοτικής Αρχής, περί απόκρυψης στοιχείων σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται ''ξεμούδιασμα'' για την Δημοτική ...αταραξία.  Κάποιοι χάνουν, κάποιοι έχασαν, αλλά ποιός να ζητήσει ευθύνες και από ποιόν:  Από αυτόν ο οποίος δεν έκανε τίποτα, ή από αυτόν ο οποίος συμφώνησε να μην γίνει τίποτα;
4. -  Το καλύτερο όμως έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε η διάνοιξη δρόμου στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου.  Τα υπονοούμενα για ''εξυπηρέτηση'' πολιτικού προσώπου, δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την έγκριση.  Οι διάλογοι από τα πρακτικά, όπως δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα ''Ώρα της Φωκίδας'', είναι απολαυστικά :





                                                                                                     

 Μήνας Αύγουστος 2013.
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών:
'' α, μπέμπα μπλόμ,
  του κείθε μπλόμ,
   α μπέμπα μπλόμ, μπλίμ μπόμ!..''


Τα υπόλοιπα περί κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Ιτέα, περί περαιτέρω υποβάθμισης του Νοσοκομείου Άμφισσας  και για την μάχη του ...ενοικίου στο χάνι της Γραβιάς, είναι απλά ...οδοντόκρεμες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου