Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΡΩΣΣΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ;


Η ''Gazprom'' εκδικείται!

   Αυτό ήταν πλήγμα!  Και μάλιστα μεγάλο.  Το να αναφέρεται ο Ρώσσος Πρόεδρος Πούτιν για την οικονομική αστάθεια της Ελλάδος, με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, είναι προσχεδιασμένο και δεν του ''ξέφυγε'' τυχαία στην ομιλία του.  Εξ άλλου όπως γράφεται, είναι γνωστός με τον 30ο πιο πλούσιο Ρώσσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και ή μη τι άλλο, έπρεπε να κρατήσει τα προσχήματα.  Σίγουρα έχει χολωθεί για την υπόθεση του Αζέρικου φυσικού αερίου (αγωγός ΤΑΡ), για αυτό και εξ άλλου η Gazprom, αρνήθηκε την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, το οποίο μας προμηθεύει μέσω της ΔΕΠΑ.  Εκείνη δε η ιστορία με τον ''ναυαγισμένο'' αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, θα πρέπει να τους έχει στοιχίσει πολύ, όχι τόσο για το οικονομικό του σκέλος, όσο για το γεωπολιτικό.
Αλίμονό μας εάν αύριο-μεθαύριο, πέραν των οικονομικών απόψεων του Πούτιν για την Χώρα μας, ο Ρώσσος Πρόεδρος ...ασχοληθεί και με τον εκ Ρωσσίας Τουρισμό στην Ελλάδα!  Να σημειώσουμε μόνον ότι ολόκληρη η βόρειος Ελλάδα, κυριολεκτικά έχει ''βουλιάξει'' από Ρώσσους! Αλίμονό μας!

******************************************************************************************************  

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι κρύβεται πίσω από την "επίθεση" Putin στην 

Ελλάδα


Ο Βλ. Πούτιν με την αναφορά του περί «προβληματικής Ελλάδας» θέλησε να στείλει μήνυμα προς τους ρώσους επιχειρηματίες.
Η αναφορά του έγινε στην περιφέρεια του Ροστόφ, απ΄ όπου κατάγεται να δραστηριοποιείται ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης. Ο ρώσος πρόεδρος συνδέεται φιλικά με τον κ. Σαββίδη, αλλά απέφυγε να τον κατονομάσει.
«Με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», ήταν η επίμαχη αποστροφή του λόγου του Βλ. Πούτιν, που φωτογράφησε τον Ιβάν Σαββίδη. Για να ακολουθήσει το «καρφί» περί «χώρας προβληματικής για επενδύσεις» και η ευθεία σύγκριση με την Περιφέρεια του Ρόστοφ.
Η απρόσμενη «επίθεση» Πούτιν έρχεται μετά την αιφνιδιαστική απόσυρση της ρωσικής Gazprom στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ.
Κι αν η ΔΕΠΑ φαίνεται να είναι ένας από τους κρίκους στην αλυσίδα των γεγονότων, που προκαλούν μια ψυχρότητα στις  σχέσεις Αθήνας και Μόσχα, οι άλλοι έχουν να κάνουν με την επιλογή του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζερικου αερίου στην Ευρώπη, την επιστολή του Αντ. Σαμαρά για μείωση της τιμής του αερίου προς τη χώρα μας, αλλά και την αναθέρμανση των σχέσεων με τις ΗΠΑ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης
Ο 54χρονος επιχειρηματίας είναι στην 30η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους Ρώσους, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Εκτός της εξαγοράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει μισθώσει το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς”, έχει αποκτήσει το 50,36% της ΣΕΚΑΠ.
Όπως αναφέρουν τα «Νέα», η εταιρεία του Donskoy Tabak είναι 10 φορές μεγαλύτερη της ΣΕΚΑΠ και σε αυτή ξεκίνησε ως ένας καπνεργάτης προ 30 ετών.
Σήμερα έχει υπό τον έλεγχό του εταιρείες αλλαντικών, ιχθυοκαλλιεργειών και παραγωγής χαβαριού, μέχρι και θεματικά πάρκα.
Ο ίδιος έχει ασχοληθεί και με την πολιτική. Προ 10ετίας εξελέγη βουλευτής της Κρατικής Δούμας, ενώ για τη δράση του έχει λάβει παράσημο τιμής από τον Βλ. Πούτιν.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου