Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ''BLUE CHIPS'' ...ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ"!


Όταν οι Πολιτικοί ...περισσεύουν!

   Ταξείδι αστραπή κάνει σήμερα Τετάρτη 21-8-2013 στην Αθήνα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  Jörg Asmussen (Γέργκ Άσμουσεν).  Σοβάρεψαν πάρα πολύ τα πράγματα και όλοι θέλουν να διαφυλάξουν εαυτούς και ημετέρους.  Οι μόνοι οι οποίοι εξακολουθούν να μην συνειδητοποιούν την πραγματικότητα και να συνεχίζουν να ''μεταρυθμίζουν'' (υποτίθεται) ψευδόμενοι την δομή της ελληνικής κοινωνίας, είναι οι σημερινοί κυβερνώντες, μιας και απρόσμενη συγκυρία τους έφερε σε ηγετικούς θώκους αυτής της θλιμμένης χώρας.
 
 Στην Αθήνα λοιπόν ο κος Άσμουσεν και σήμερα το βράδυ θα παρευρεθεί σε δείπνο, το οποίο παραθέτουν  προς τιμήν του οι κύριοι Ζανιάς και Τουρκολιάς, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος αντίστοιχα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στο πολυτελές εστιατόριο της Βουλιαγμένης, ''Ιθάκη''.
Δεν θα είναι  όμως μόνον οι τρείς τους εκεί, αναζητώντας τον δρόμο για την οικονομική Ιθάκη της Ευρώπης, εν μέσω των εδεσμάτων του πανέμορφου εστιατορίου.  Θα τους συντροφεύουν κι άλλοι, των οποίων η συνδρομή σε αυτό το ταξείδι, θεωρείται κατά τα φαινόμενα από τον κο Άσμουσεν, πολυτιμότερη, ίσως και καταλληλότερη από αυτή των σημερινών πολιτικών.  Για αυτό και σήμερα το βράδυ στην Βουλιαγμένη, δεν θα υπάρχει ούτε ένας πολιτικός!  Ούτε ένας!   Μόνον επιφανείς οικονομικοί παράγοντες της χώρας. Θα είναι κάτι, όπως το λένε οι Αγγλοσάξωνες, ένα ''δυνατό'' οικονομικά δείπνο (power dinner).  Καλεσμένοι και συνομιλητές οι :
-  Μιχάλης Τσάμαζ  (Πρόεδρος ΟΤΕ θυγατρικής εταιρείας της Deutsche Telecom)
-  Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος  (Εφοπλιστής & Πρόεδρος της Costa Navarino)
-  Δημήτριος Μαντζούνης (ο εν δυνάμει διάδοχος του Κωστόπουλου στην ALPHA BANK)
-  Θεόδωρος Βενιαμίν  (Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών)
-  Ευάγγελος Μυτιληναίος (ο γείτονάς μας της ''Αλουμίνιον της Ελλάδος'')
-  Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Δ/νων Σύμβουλος της ''Chipita'')

Η χρηματιστηριακή έκφραση για  αυτήν την περίπτωση είναι ''βαρειά χαρτιά'' (blue chips).
Και βέβαια έτσι είναι.
Απορίας άξιον επίσης είναι, το τι θα συζητήσουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί.  Και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιό δύσκολη, γιατί ενώ είναι πασιφανές ότι θα μιλήσουν για την Ευρώπη και για τις προοπτικές της Ελλάδος εντός της, στα επόμενα 5-10 χρόνια, δεν θα μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης ο κος ...Κεδίκογλου!  Τι κρίμα!

(σ.σ. Το άρθρο έχει γραφεί Τετάρτη βράδυ 21-8-2013, αλλά λόγω ...πανσελήνου δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη 22-8-2013.  Συγνώμη για τον ετεροχρονισμό) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου