Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΠΥΡΚΑ'Ι'ΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


Υπάρχει όφελος;

   Η ασυνειδησία και ο σφετερισμός, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο!  Εμπρησμός (δεν είναι δυνατόν να είναι κάτι άλλο), μέρα μεσημέρι, με 3 έως 4 σχεδόν ταυτόχρονες εστίες, μέσα στον ελαιώνα και πολύ κοντά στην Ιτέα, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά!  Πρόκειται πλέον για σχέδιο ανωμαλίας, μιας και είναι δεδομένο ότι, από την καταστροφή των δένδρων, δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει κάποιος.  Ούτε οικόπεδα γίνονται, ούτε αλλάζει η καλλιέργεια! Άρα;
(αναδημοσίευση από vimaiteas.blogspot)

****************************************************************************************************

ΠΈΜΠΤΗ, 15 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2013

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ: ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τρεις εστίες φωτιάς ξέσπασαν συγχρόνως σήμερα στον ελαιώνα της Ιτέας  και της Κίρρας, στις θέσεις «καλαμάκια», Άγιος Πολύκαρπος και δίπλα στο ελαιοτριβείο του Λεμονιά. 
Ευτυχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με την σημαντική βοήθεια πολιτών και αγροτών που έσπευσαν με τα τρακτέρ γεμάτα νερό και με τις γεωτρήσεις που άνοιξαν, δεν πήρε διαστάσεις και κατασβέστηκε γρήγορα.
Είναι φανερό πως πρόκειται για εμπρησμό και πρέπει όλοι εθελοντικά να βοηθήσουμε αν υπάρξει νέα φωτιά να την προσλάβουμε πριν πάρει διαστάσεις.
Γι αυτό  πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες  στον ελαιώνα ακόμα και φτιάχνοντας ομάδες περιφρούρησης που πρέπει κάποιος να αναλάβει να συγκροτήσει.
Ο Δήμος και η δημοτική ενότητα Ιτέας για παράδειγμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου