Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (όπως πάντα) ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

φωτογραφία 21-4-2023

Παραλίες : "Άγιοι Πάντες, Καλαφάτης, Μαϊάμι, Τροκαντερό-Αγκάλη"

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 11.5.2023    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

     Α.Δ.Τ.: 49/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες και φέτος σε παραλίες του Δήμου Δελφών 

Π. Ταγκαλής: «Καθαρές θάλασσες και κατάλληλες υποδομές για τους λουόμενους»


Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν και φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες του Δήμου Δελφών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι Γαλάζιες Σημαίες θα τοποθετηθούν στις παραλίες Άγιοι Πάντες, Καλαφάτης, Μαϊάμι και Τροκαντερό-Αγκάλη. 

Συνολικά, σε επίπεδο χώρας για το 2023 το διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο θα λάβουν 617 Ελληνικές ακτές, 18 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σημειώνει: «Έχοντας ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο ως Δήμος, το οποίο και αποτελεί ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στόχος μας είναι, κάθε χρόνο, να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς τους πολίτες για  να μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις θάλασσές μας. Οι Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν έναν από τους παράγοντες, που δεν είναι ο μόνος, που επιβεβαιώνει την ποιότητα των νερών και των άρτιων υποδομών στις παραλίες μας, ταυτόχρονα όμως επιβεβαιώνει και τις προσπάθειες του Δήμου Δελφών και των αρμόδιων Υπηρεσιών του». 

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου