Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΣΤΗΝ 2α ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (μαθητών).

 Η ελληνική ομάδα μαθητών "I Robot" στο Los Angeles των Η.Π.Α.
(ο πρώτος νεαρός στο κάτω δεξιό τμήμα της φωτογραφίας και μέλος της ομάδος, είναι ο Άρης Καλαφάτης του Νικολάου και της Στυλιανής, εγγονός της Αργυρούλας Καλαφάτη το γένος Κουτρολίκου από Ιτέα)

πηγή : protothema.gr
  Η 2η θέση αφορά το σύνολο της προσπάθειας της ομάδας στις τρεις επί μέρους ενότητες: Innovation Project, Robot Game & Core Values. Παράλληλα, κατέκτησε τη 2η θέση στο Robot Game συγκεντρώνοντας 400 πόντους, το απόλυτο σκορ! Η διάκριση αυτή ήρθε ανάμεσα σε 80 ομάδες από όλο τον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της FLL που διεξήχθη στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α., 12 – 14 Μάϊου.
Εντύπωση έκανε το Project της ομάδας: "Anaerobic Orbiter". Πρόκειται για τον 1ο αναερόβια αντιδραστήρα που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από αποτσίγαρα και άλλα άχρηστα υλικά. Σύμφωνα με την επίσημη μελέτη, ο αντιδραστήρας αυτός είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα από Δήμο, ο οποίος θα κάνει απόσβεση σε μόλις 4 χρόνια. Ο πρωτότυπος αντιδραστήρας που παρουσιάστηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της FLL στην Αμερική είναι 100% λειτουργικός και εντυπωσίασε τους κριτές.
Η υποστήριξη των χορηγών της ομάδας Polyeco SA, Μυτιληναίος Α.Ε., Corinth Pipeworks, Affidea Greece, οικ. Ζώρζου, Vector Brands, ARK, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, Δήμος Νέας Σμύρνης, Eunice Energy Group, Vlamis Yachts & Yacht Management, FILA Greece, και Lavdas Candies ήταν πραγματικά καθοριστικής σημασίας για την παρουσία και τη συνέχιση της προσπάθειας της ομάδας μας στην Αμερική. Τους ευχαριστούμε εκ μέρους όλης της ομάδας.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους προπονητές τους που με σκληρή δουλειά και συνεργασία ανέβασαν τη χώρα μας ψηλά! Η ομάδα έχει μία πολυετή διαδρομή με πληθώρα διακρίσεων που κάθε χρόνο καταφέρνει να ξεπεράσει διατηρώντας πάντα το σύνθημά της «One team-One spirit».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου