Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ MARYLAND ΤΩΝ Η.Π.Α.

 Υπερσυμμετρία (και ασυμμετρία...)

  Διαδικτυακή ομιλία προς συγκεκριμένο και ειδικό ακροατήριο (μεταπτυχιακούς και προδιδακτορικούς φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές πανεπιστημίων) θα πραγματοποιηθεί από τον διδάκτορα - ερευνητή Φυσικής του Πανεπιστημίου του Maryland στις Η.Π.Α., Κωνσταντίνο Δ. Κουτρολίκο.
  Η ομιλία έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 26η Μαΐου 2023 και θα γίνει από το Πανεπιστήμιο του Maryland, μετά από πρόσκληση προς τον ομιλητή και οργάνωση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Το δε θέμα της θα είναι η Υπερ-συμμετρία (ο συνδετήριος κρίκος ανάμεσα στην Γενική και την Ειδική θεωρία της Σχετικότητος του Αϊνστάϊν), καθώς και τα Highers Spins (στροφορμές των ηλεκτρονίων).
  Λόγω του εξειδικευμένου αντικειμένου της ομιλίας, πρόσβαση στην διαδικτυακή παρακολούθησή της θα έχουν, μόνον όσοι θα έχουν διαπιστευθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
  Παραφράζοντας τον στίχο του ποιητού μας Γεωργίου Σεφέρη, θα επαναλάβουμε ότι "όπου κι αν βρίσκομαι, η Ελλάδα με πληγώνει...".  Και τα εκτός της πατρίδος μας  "ελληνικά μυαλά", ναι μεν να είναι γνωστά στους ανά την υφήλιο επιστημονικούς κύκλους, αλλά  να είναι δε, μακριά μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου