Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

"ΕΤΟΙΜΟ" ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ "ΜΑΚΕΔΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ - κοινόν Δελτίον Τύπου Δημάρχου & Αντιπεριφερειάρχου

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                ΑΜΦΙΣΣΑ, 24.1.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 4/2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου «Μακεδών» στην Κοινότητα Κίρρας


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου «Μακεδών» στην Κοινότητα Κίρρας του Δήμου Δελφών, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και πλέον αποδίδεται προς χρήση στεγάζοντας δράσεις πολιτισμού ως ένας σύγχρονος Πολιτιστικός πολυχώρος.

Οι εργασίες στο διώροφο κτίριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Δελφών και του ΝΠΙΔ «Κληροδότημα Γεωργίου Πρ. Μακεδών», πραγματοποιήθηκαν κατόπιν των εγκρίσεων της Αρχαιολογίας και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, χωρίς να αλλοιωθούν τα ιδιαίτερα μορφολογικά του στοιχεία και το εξωτερικό ύφος, με σκοπό την αποκατάσταση αλλά και την ανάδειξή του προκειμένου να καταστεί λειτουργικό.

Με την αποπεράτωση του συνόλου των εργασιών (περιλάμβαναν συντήρηση ή αντικατάσταση των υποδομών του κτιρίου, καθώς και νέες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις) στον πρώτο όροφο δημιουργήθηκε ενιαία αίθουσα και στον ισόγειο δύο αίθουσες και βοηθητικοί χώροι. Επίσης, ανεγέρθη κατ’ επέκταση του κτιρίου διώροφη προσθήκη για την δημιουργία κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Δήμαρχος Δ. Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, το οποίο θα αποτελέσει μία ακόμα κοιτίδα Πολιτισμού στην περιοχή, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζο για την αμέριστη στήριξη σε σημαντικές βελτιώσεις που απαιτήθηκαν στην εξέλιξη της υλοποίησης του έργου και ευελπιστούμε για τη χρηματοδότηση των επισκευών του περιβάλλοντα χώρου για την οποία ο Δήμος ήδη εκπονεί ανάλογη μελέτη, ενώ παράλληλα εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς την κα Ελένη Τσώνου η οποία εις μνήμην της κόρης Λουκίας Τσώνου μέσω δωρεάς εξοπλίζει πλήρως το ακίνητο καθιστώντας το άμεσα λειτουργικό προς χρήση.

Τέλος, ευχαριστεί την Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μαρία Καπαρέλη για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση της δωρεάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος, σε δήλωσή του σημειώνει: «Για να μπορέσουμε να έχουμε μέλλον θα πρέπει πριν να έχουμε τιμήσει, όχι μόνο με τα λόγια αλλά και τις πράξεις μας, το παρελθόν του τόπου μας αλλά και όλους εκείνους που συνεισέφεραν τον κόπο τους στις επόμενες γενιές. Η αποκατάσταση του κτιρίου «Μακεδών» αποτελεί μία ακόμα ευχάριστη είδηση για την Κίρρα, τη Δ.Ε. Ιτέας, το Δήμο Δελφών και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, παράλληλα δήλωσε: «Ο Πολιτισμός αποτελούσε και αποτελεί, στις μέρες ίσως περισσότερο, τομέα που θα πρέπει να εστιάσουμε. Η πλούσια κληρονομιά μας που μας άφησαν οι παλιότερες γενιές, είναι χρέος μας να διατηρηθεί ζωντανή και να αποδοθεί στις επόμενες ως ύψιστη παρακαταθήκη».



Από το Γραφείο Δημάρχου

3 σχόλια:

  1. Το διώροφο κτίσμα που φτιάξατε μπροστά, ενώ έχει απέραντο χώρο πισω ή δίπλα, που και πάλι άχρηστο θα ήταν, καταστρέφει όλο το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή