Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Η "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΙΤΕΑΣ - Ανακοίνωση του Βουλευτού Φωκίδος

 "Είς οιωνός άριστος..."

  Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από την απόσυρση του ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση της Μαρίνας Ιτέας από τον Όμιλο Κυριακούλη, το ΤΑΙΠΕΔ (ιδιοκτήτης πλέον της Μαρίνας) ήταν υποχρεωμένο να επανα-προκηρύξει την δημοπράτησή της, μέσω της διαδικασίας της υποβολής προτάσεων ενδιαφέροντος από επενδυτές.

  Βεβαίως, είναι γνωστή η "ταλαιπωρία" του εγχειρήματος κατά το πρόσφατο παρελθόν, με τον μοναδικόν εκδηλώσαντα ενδιαφέρον (Όμιλο Κυριακούλη) να

παλινδρομεί ανάμεσα στους ελέγχους και στις παρατάσεις αναλήψεως των υποχρεώσεών του από την παραχώρηση της Μαρίνας, με αποτέλεσμα η επί μια 2ετία τελματωμένη κατάσταση, να έχει μετατρέψει την Μαρίνα σε χώρο εναποθέσεως εφθαρμένων υλικών, αχρησιμοποιήτων μικρών σκαφών, χώρο σταθμεύσεως Λεωφορείων, τροχόσπιτων και αυτοκινήτων, σε χώρο αναψυχής και περιπάτου, όπως επίσης και σε χώρο επισκευών (καρνάγιο) παντός είδους πλεουμένου.

Και σε όλα αυτά, το Λιμενικό Ταμείο, ο κύριος διαχειριστής των θαλασσίων και χερσαίων χώρων της Μαρίνας, να παρακολουθεί την φθορά του παραλιακού μετώπου της Ιτέας, ανήμπορο (;) να αντιδράσει και άνευ διαθέσεως (δοτόν γαρ) να απαιτήσει την αξιοποίηση της Μαρίνας.

Και τώρα, εμφανίζεται ο Βουλευτής του Νομού μας, ο οποίος με ένα Δελτίον Τύπου μας γνωστοποιεί ότι "κατόπιν ενέργειών του", το ΤΑΙΠΕΔ, θα πράξει αυτό το οποίον είναι εκ του νόμου υποχρεωμένο να πράξει : Την παραχώρηση της Μαρίνας σε ιδιώτες.

Αυτό κατά τον Βουλευτή μας, σημαίνει την "αξιοποίηση" της Μαρίνας, καθώς και την "ανάδειξη" της Ιτέας.  Εμείς να προσθέσουμε : όπερ έδει δείξαι!

***********************************************************

Αθήνα, 18.01.2022

Αύξ. αριθμ. -164-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας από το ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ απευθύνει πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης λιμένα και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων στη χερσαία και της θαλάσσια ζώνη της Μαρίνας Ιτέας, για περίοδο 40 ετών με δυνατότητα παράτασης της διάρκειας της παραχώρησης για επιπλέον 10 έτη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Βουλευτή Φωκίδας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ, κ. Ιωάννη Μπούγα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτριο Πολίτη, από τον οποίο είχε ζητήσει την ταχεία επανέναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης της μαρίνας.

Η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης, καθιστώντας την Ιτέα ως σημείο αναφοράς για την προώθηση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.


Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα

Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ. Βουλευτή Φωκίδας


2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΟΜΑ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ! ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9C%CE%A82%CE%9F%CE%A10%CE%98-90%CE%9E?inline=true

    φατε ολοι σας το ψωμακι και το τυρακι περι μαρινας και αναπτυξης και κατω απο τη μυτη σας εδωσαν το λαρνακι
    δειτε ποιος απουσιαζει απο την συζητηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή