Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

 Η Μικρασιάτισσα Άννα Χατζηπαναγιωτίδου - Τροπούλου (Τρά)

και τα τέκνα της Δημήτριος (αριστερά) και Νικόλαος (δεξιά)

********************************************************

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 31.12.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μνήμες Μικράς Ασίας

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2022 του Δήμου Δελφών, αφιερωμένο στον Μικρασιατικό Ελληνισμό και στους Μικρασιάτες Πρόσφυγες που ήλθαν στον τόπο μας.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση στον τόπο μας προσφύγων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, ο Δήμος Δελφών εξέδωσε επετειακό,

εβδομαδιαίο ημερολόγιο για το νέο έτος με αναφορές στην Μικρά Ασία, στους τόπους απ’ όπου ήλθαν στα μέρη του σημερινού Δήμου Δελφών πρόσφυγες, στα ήθη και τα έθιμα έφεραν από τις πατρίδες τους και ζυμώθηκαν με τα αντίστοιχα των ντόπιων, διαμορφώνοντας τη σημερινή πολιτιστική μας ταυτότητα.

Εκατό χρόνια από τον ερχομό των Μικρασιατών Προσφύγων ο Δήμος Δελφών τιμά τις μνήμες και την παράδοσή τους κι εργάζεται ώστε αυτές οι μνήμες να μη σβήσουν!

Το ημερολόγιο θα διανεμηθεί δωρεάν από τις δημοτικές βιβλιοθήκες Άμφισσας και Ιτέας από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Ο Δήμαρχος Δελφών, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στο Δήμο, εύχονται να είναι καλό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2022!


Από το Γραφείο του ΔημάρχουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου