Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΣΤΟ Ε.&Λ. ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΣΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                         ΑΜΦΙΣΣΑ, 17.1.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 2/2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση των προθηκών στη νέα αίθουσα του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού, Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου


Αυτοψία στη νέα αίθουσα του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού, Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου πραγματοποίησαν σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής,

η Αντιδήμαρχος Δελφών, κ. Χρύσα Σεγκούνη, ο Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών, κ. Νίκος Κατσικούλης και ο Πρόεδρος Κοινότητας Χρισσού, κ. Αστερινός Δημητρίου.

Η νέα αίθουσα αποτελεί μέρος του κτηρίου του Μουσείου (παλιό σχολείο Χρισσού) στην οποία πρόκειται να εκτεθούν μόνιμα παραδοσιακές φορεσιές από την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, μέρος της συλλογής του δωρητή του Μουσείου, κ. Ηλία Δαραδήμου. Ήδη σήμερα έχουν τοποθετηθεί οι προθήκες κι έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτροφωτισμός. Σύντομα θα τοποθετηθούν τα εκθέματα και η νέα πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη.

Ο Δήμαρχος Δελφών δήλωσε: «Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθειά μας για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Το Μουσείο του Χρισσού αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή μας κι ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλία Δαραδήμο και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου που δεν παύουν να εργάζονται άοκνα για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Από το Γραφείο Δημάρχου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου