Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Η Ν.Ε.ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΑΙ Ο "ΝΤΟΠΙΟΣ" ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:10/01/2022

ΘΕΜΑ: Η Φωκίδα αποχαιρετά και την Εντοπιότητα στις προσλήψεις.

Άλλη μια επιτελική επιτυχία του τοπικού βουλευτή της ΝΔ, με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Τόσο στον διαγωνισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Δήμους 13Κ/2021, όσο και σε αυτόν προσλήψεων εποχικού προσωπικού για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας ΣΟΧ-1/2021, δεν υπάρχει το κριτήριο της εντοπιότητας για την Φωκίδα.

Με προσωπική παρέμβασή του, ο τότε βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου θεσμοθετούσε την εντοπιότητα στις προσλήψεις προσωπικού εντός της επικράτειας της Φωκίδας (ΦΕΚ 1581/τ.Β/8-5-2018 ή αρ.ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/663/12636/3-5-2018).

Και τότε, ο κ. Μπούγας έτρεχε με δελτίο Τύπου, στις 13/5/2018, να καπηλευτεί ως έκανε πάντοτε τις προσπάθειες και τις επιτυχίες άλλων:

«Με καθυστέρηση 9 ετών το πρώτο βήμα για την εφαρμογή ενός σημαντικού για τη Φωκίδα Νόμου.»

«Η ένταξη της Φωκίδας στο καθεστώς ειδικής μοριοδότησης είχε αποτελέσει προσωπική μου δέσμευση ως βουλευτή από το 2007.»

«Προς την κατεύθυνση αυτή η συνδρομή μου πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.»

Κύριε βουλευτά, τι έχετε να πείτε ΤΩΡΑ στον Φωκικό λαό που με κυβερνητική απόφαση και φυσικά τη δική σας συναίνεση, καταργείται η εντοπιότητα για την περιοχή μας, ενώ σε άλλες περιοχές εξακολουθεί και υφίσταται κατόπιν παρεμβάσεων τοπικών βουλευτών;

Τελικά πόσο ανακόλουθος μπορεί να υπάρξει ένας πολιτικός ως προς τις υποσχέσεις του;

Αλήθεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας και οι δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδος που περίμεναν πώς και πώς αυτές τις προσλήψεις, τι έχουν να πουν στον τοπικό βουλευτή, που ενδεχομένως θα υπάρξει απώλεια αυτών των θέσεων μελλοντικά με τις μεταθέσεις και την κινητικότητα των μη ντόπιων;

Όλοι μας γνωρίζουμε τα οφέλη της εντοπιότητας σε μια προκήρυξη και ειδικά για μια περιοχή όπως η Φωκίδα.

Κύριε βουλευτά, κάντε ένα καλό στον τόπο μας έστω και την ύστατη στιγμή: Κάντε άμεσα παρέμβαση για επαναφορά της εντοπιότητας!


Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας

1 σχόλιο: