Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες και οι ανάγκες σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στις δομές Ειδικής Αγωγής της ΠΕ Φωκίδας:

Φτάνουμε στα μέσα του Νοεμβρίου μετά την 4η φάση προσλήψεων αναπληρωτών, και ακόμη στις δομές της Ειδικής Αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, δεν έχει διοριστεί το αναγκαίο προσωπικό. Αποδεικνύεται, οδυνηρά για τις λαϊκές οικογένειες, ότι υπηρετείται με συνέπεια, διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις, η "κανονικότητα" που θέλει αυτά τα παιδιά να λαμβάνουν την όποια εκπαιδευτική στήριξη με καθυστέρηση, ελλιπώς και πολλές φορές να ολοκληρώνουν το σχολικό έτος χωρίς να τους έχει παρασχεθεί παρά ελάχιστη επιστημονική και παιδαγωγική βοήθεια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο Ειδικό Δημοτικό λείπει Ψυχολόγος.

  • Στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο λείπουν: κοινωνικός λειτουργός, Ψυχολόγος.

  • Στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης λείπει Φιλόλογος, ώρες καθηγητή για το Εργαστήριο Κηπουρικής-Γεωπονίας και καθηγητή πληροφορικής και κοινωνικός λειτουργός

  • Κανένα από τα 3 Τμήματα Ένταξης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας δεν είναι στελεχωμένο

Επιπλέον, το Ειδικό Δημοτικό στεγάζεται σε container με αίθουσες «κλουβιά», που δεν επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση μαθητών και προσωπικού και ιδιαίτερα με τις συνθήκες Covid-19, όπου απαιτούνται αυξημένα μέτρα και συνθήκες προστασίας, καθίστανται ιδιαίτερα επικίνδυνα.


Ερωτάται η κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες ειδικότητες σε όλες τις δομές ειδικής αγωγής με μόνιμο προσωπικό, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για να εξασφαλιστεί η αναγκαία υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή.


Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Δελής Γιάννης

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν ερωτάτε εάν το κατ εφημισμον κτίριο του ειδικού σχολείου που φτιάχνουν στην Άμφισσα στο προαύλιο του πρώτου δημοτικού πληροί έστω και την παραμικρή προδιαγραφή που ο νόμος προβλέπει για τα ειδικά σχολεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή