Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (θα "μετρηθούμε" και στην Φωκίδα)


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
                                                ΑΜΦΙΣΣΑ, 9.11.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 91/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα του Δήμου Δελφών για συμμετοχή στην Απογραφή Πληθυσμού-Κατοίκων

Π. Ταγκαλής: «Πολύτιμο εργαλείο για τις διεκδικήσεις μας η συμμετοχή των πολιτών»


Ο Δήμος Δελφών καλεί τις δημότισσες και τους δημότες να συμμετάσχουν στην Απογραφή Πληθυσμού-Κατοίκων, καθώς αυτή μεταξύ άλλων ενισχύει τη θέση του Δήμου στη διεκδίκηση μία καλύτερης ημέρας για το μέλλον της περιοχής.

Η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της Χώρας και σε τοπικό επίπεδο.

Σκοπός της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών είναι:

  • η καταμέτρηση του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας

  • η καταμέτρηση του Νόμιμου Πληθυσμού της Χώρας

  • η συλλογή στοιχείων για τον αριθμό των κατοικιών και η συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα κύρια χαρακτηριστικά και τις ανέσεις τους,

  • η συλλογή στοιχείων για τον αριθμό και τη σύνθεση των νοικοκυριών

  • η συλλογή στοιχείων για τα δημογραφικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του Μόνιμου πληθυσμού της Χώρας.

Τρόπος διενέργειας Απογραφής 2021

  • Μέχρι τις 12 Νοεμβρίου οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

  • Από τις 12 έως τις 26 Νοεμβρίου, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr , χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

  • Από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου, για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

  • Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του για τη διενέργεια της Απογραφής, σημείωσε: «Η Απογραφή Πληθυσμού που διενεργείται κάθε 10 χρόνια έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο φυσικά και για την κάθε περιοχή μεμονωμένα. Η συλλογή των στοιχείων που απορρέουν από αυτή και η ανάλυσή τους μας δίνουν μία πιο ακριβή εικόνα για τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, παρατηρώντας ταυτόχρονα και τις αλλαγές που έχουν λάβει χώρα από την αμέσως προηγούμενη διαδικασία. Τα εν λόγω στοιχεία αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την χάραξη της πολιτικής που θα αντιμετωπίσει σειρά ζητημάτων που εντοπίζονται και αφορούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πληθυσμού. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως των Προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Φωκίδας κ. Χάρη Οικονόμου για την μέχρι σήμερα πολύ καλή συνεργασία.»

Και συνέχισε: «Καλώ τις δημότισσες, τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Δελφών να συμμετάσχουν στη διαδικασία καθώς έτσι θα αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα του τόπου μας, ως πολύτιμος ταυτόχρονα σύμμαχος στις διεκδικήσεις μας γι’ αυτόν».


Από το Γραφείο Δημάρχου

4 σχόλια:

  1. Μια καλή ευκαιρία να απογραφεί ο καθένας στην πόλη που κατοικεί μόνιμα, ώστε να φανεί ο πραγματικός πληθυσμός. Ειδικά για την Ιτέα που στην απογραφή παρουσιάζεται ο μισός από τον πραγματικό πληθυσμό. Άλλες οι ανάγκες και οι υποδομές μιας πόλης 4000 και άλλες 8 - 10000 κατοίκων. Αν δεν απογραφούμε στον τόπο μόνιμης κατοικίας μας ας μην περιμένουμε υπηρεσίες, κονδύλια, σχολεία,κοινωνικές και άλλες παροχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ?? Ο ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΗΣ, Ο ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΟΣ, ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΗΣ ?? ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ???
    ΙΣΩΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΝΤΟΠΙΟΣ;ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΡΕ "ΙΤΙΩΤΗ" 11:55.ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ-ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ-κ.λ.π.κ.λ.π. ΜΟΥΓΚΑ ΕΧΩ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΓΗΓΕΝΕΙΣ".

      Διαγραφή
  3. Το κακό είναι πως πολλοί διαμαρτύρονται γιατί δεν γίνονται έργα στην Ιτέα και που είναι τα χρήματα. (π.χ. ΣΑΤΑ). Αν μένεις στην Ιτέα και απογράφεσαι στην Αγία Ευθυμία τότε τα χρήματα που δικαιούτο η Δ.Ε. Ιτέας θα τα πάρει η Δ.Ε. Άμφισσας την οποία μισείς. Να σε πω βλάκα άσχετο η ανημέρωτο που απογράφεσαι στο χωριό σου με την αιτιολογία "να μη χαθεί ο τόπος μου" ;;;;;; Ελπίζω ο τύπος που αναφέρομαι να διαβάσει το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή