Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

"ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ" (διαδικτυακά) ΤΟ "ΟΡΑΜΑ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ

Όλα κάτω από το χαλί.

Η δημοτική αρχή στη Δωρίδα, στη συνεχή προσπάθεια που κάνει, για να φανούν ότι όλα πηγαίνουν καλά, συνεχίζει να τα κρύβει όλα κάτω από το χαλί. Τόσο τα προβλήματα, όσο και τις αδυναμίες της, οργανωτικές διοικητικές, οικονομικές, κλπ. Για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες, να μην μιλήσουμε.

Στην ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης μας κ. Παπαλεξίου, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τα σκουπίδια στη θέση «Ανάθεμα» και την «δημιουργία» άτυπης χωματερής, για ακόμα μια φορά η έλλειψη ειλικρίνειας και η προσπάθεια παραπληροφόρησης ήταν εμφανής. Πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή πως μπορεί να έπεσαν μερικά από τη μεταφόρτωση.

Εμείς όμως δεν μιλήσαμε για μια δυο σακουλίτσες που παράπεσαν. Αναφερόμαστε στην ανεξέλεγκτη, εις γνώση (ίσως και παρότρυνση) της δημοτικής αρχής, απόθεσης μπαζών, κλαδιών, φυτοφαρμάκων στρωμάτων, πλαστικών κλπ.

Τέλος τα ψέματα και η υποκρισία. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καπεντζώνη, πρέπει να αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους. Δεν χωράνε άλλα «μπάζα» να κρυφτούνε κάτω από χαλιά.

Ζητούμε λοιπόν, την άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου. Την οριοθέτηση συγκεκριμένου περιφραγμένου οργανωμένου χώρου, με τους ανάλογους κάδους, από όπου οι εταιρείες ανακύκλωσης αδρανών υλικών, με τις οποίες ο δήμος θα πρέπει κάνει σύμβαση, θα τα συλλέγουν τακτικά ώστε να μην δημιουργείται ρύπανση ή μόλυνση στο περιβάλλον.


ΌΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου