Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. "ΧΑΡΙΖΕΙ" ΤΟ 60% ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                       ΑΜΦΙΣΣΑ, 26.11.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 96/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικονομική ελάφρυνση 1 εκατ. ευρώ για το Δήμο Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Σχεδιάζουμε πλέον σε υγιή οικονομική βάση»

Ο Δήμος Δελφών, με τη συνδρομή του κράτους, αποπληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους, ενώ ταυτόχρονα εντάσσεται στους δήμους που η πολιτεία επιβραβεύει για το σωστό προγραμματισμό τους διαγράφοντας από το ποσό της ενίσχυσης που έλαβε περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανού Πέτσα, ολοκληρώθηκε η διαδικασίας επιχορήγησης των ΟΤΑ της χώρας για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, βάσει της οποίας ο Δήμος Δελφών έλαβε συνολικά το ποσό του 1.638.347,50 ευρώ.

Σε συνέχεια αυτής η πολιτεία επιβραβεύοντας τους Δήμους που επέδειξαν στον εν λόγω τομέα ορθή διαχείριση εντός συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων, διαγράφει το 60% των οφειλών τους προς το κράτος, γεγονός που συνεπάγεται για το Δήμο Δελφών οικονομική ελάφρυνση της τάξεως περίπου του 1 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, με αφορμή την εξέλιξη δήλωσε: «Ένας από τους μεγαλύτερους στόχος που θέσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας ήταν η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της αγοράς προς το Δήμο. Δεν ήταν εύκολη η αποστολή μας, καθώς ως γνωστόν προέκυψαν επιπλέον οικονομικές υποχρεώσεις. Το σχέδιο που καταρτίσαμε, σε συνδυασμό με τη συνδρομή της πολιτείας, μας οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού κατορθώσαμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας με συνέπεια την μη επιστροφή στο κράτος, από το ποσό της ενίσχυσης, 1 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος Δελφών μπορεί πλέον να σχεδιάζει πλέον σε πιο υγιή οικονομική βάση κι αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα».

Αντιστοίχως ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Νικόλαος Λουπάκος, σημείωσε: «Η εξέλιξη αυτή, πέραν της οικονομική ελάφρυνσης από ένα σημαντικό ποσό, συνεπάγεται και την απόδειξη ότι στο Δήμο μας παράγεται σημαντικό έργο στο Οικονομικό τομέα. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν γι’ αυτό! Συνεχίζουμε, αποδεικνύοντας με πράξεις ότι το σχέδιό μας αποδίδει προς όφελος του Δήμου και των πολιτών».


Από το Γραφείο Δημάρχου

1 σχόλιο:

  1. Μερικά χρόνια πριν, πάλι το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγησε τον Δήμο Δελφών με ποσά μεγάλα για την αποπληρωμή χρεών προς τρίτους. Αυτό δεν σημαίνει και επιβράβευση της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, γιατί τότε, οι σπατάλες και τα χρέη είχαν δυσχεράνει ακόμη περισσότερο το κλείσιμο των ετήσιων ισολογισμών πέντε ετών. Ήδη, δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από την ημέρα που ο Δήμος κατάφερε να κλείσει τον ισολογισμό του έτους 2017 και ποιος ξέρει πότε θα κλείσουν οι άκλειστοι ισολογισμοί των ετών από το 2018 έως 2020. Οπότε, κρίνεται σκόπιμο ο Δήμος και η Οικονομική Υπηρεσία του να ενημερώσει τους Δημότες ποιο είναι το σημαντικό έργο στον οικονομικό τομέα που επικαλείται ότι επιβραβεύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και ότι με τα χρήματα αυτά δεν έκλεισαν, απλά, κάποιες τρύπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή