Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Η "ΑΛΚΥΩΝ" ΕΡΩΤ'Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 14/2021

ΑΙΓΙΟ 29/10/2021

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών

Κοινοποίηση:

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  • ΔΕΥΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

  • ΣΠΟΑΚ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ)


ΘΕΜΑ: ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η Ομοσπονδία μας ιδρύθηκε το έτος 1996, είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό, μετεξέλιξη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ με έτος ιδρύσεως το 1978 και απαρτίζεται από δεκάδες ενεργούς συλλόγους όλων των Νομών που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο.

Κοινός μας σκοπός είναι η προστασία και βιώσιμη προοπτική του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού κόλπου και των χερσαίων περιοχών αυτού, η αξιοβίωτη πρόοδος των πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές.

Η Ομοσπονδία μας αναδεικνύει, προωθεί, συντονίζει και διεκδικεί την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής μας τόσο στο στεριανό όσο και στο θαλάσσιο τμήμα του κόλπου.


Γνωρίζουμε το ιστορικό των κατολισθήσεων των πρανών του ισθμού που έχουν συμβεί στο παρελθόν από την διάνοιξή ότι και μετά.

Όμως ποτέ ως σήμερα δεν είχαμε τόσα πολλά συμβάντα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επειδή τα γεγονότα αυτά έχουν σοβαρές συνέπειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Κ.Κ. αλλά και στην οικονομία των περιοχών του κόλπου.

Επειδή προφορικά λέγεται όλο και πιο συχνά από ντόπιους κατοίκους αλλά και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στη ευρύτερη περιοχή του ισθμού, ότι οι αποσάθρωση που παρατηρείται στα πρανή ίσως να προέρχεται και από προβλήματα στο το σύστημα λειτουργίας του κοινού βιολογικού σταθμού επεξεργασίας αστικών αποβλήτων Κορίνθου – Λουτρακίου που είναι κοντά στον ισθμό,


Επειδή η διερεύνηση των αιτιών των κατολισθήσεων είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτούνται σοβαρά χρηματικά ποσά για έρευνα πεδίου κλπ.



ΖΗΤΑΜΕ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να χρηματοδοτήσει την απαιτούμενη μελέτη – έρευνα ώστε να βρεθούν οι αιτίες του φαινομένου και να αποκατασταθεί η ασφαλής λειτουργία του Ισθμού.

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τον αρ. πρωτ. της υπηρεσίας σας κατά την παραλαβή του εγγράφου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@alcyon.gr

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ                               ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου