Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

"myKEPlive" : ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

ΑΜΦΙΣΣΑ 26.05.2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 46/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«myKEPlive» στο Δήμο Δελφών με εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών

Ανδρέας Ζαχαρόπουλος: «Εξυπηρέτηση με ασφάλεια και προσαρμογή σε νέες συνθήκες»


Ο Δήμος Δελφών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «myKEPlive», όπως ανακοίνωσε και επίσημα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την Τρίτη 24 Μαΐου 2021, παρέχοντας πλέον εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση στους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης.

Το εν λόγω Πρόγραμμα υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, υπό την επίβλεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιου για την απλούστευση των διαδικασιών κ. Γιώργου Γεωργαντά. Προς υποστήριξη της λειτουργίας του «myKEPlive», υπάλληλοι των ΚΕΠ έχουν εκπαιδευτεί στον χειρισμό της πλατφόρμας, ενώ από τις 14 Ιουνίου ξεκινούν επιμορφωτικά προγράμματα από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης με το ΕΚΔΔΑ.

Μέσω του myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω πέντε θεματικών υπηρεσιών:

1) Διοικητική Πληροφόρηση-Ενημέρωση

2) Υποβολή αίτησης

3) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις

4) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία

5) Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.

Οι πολίτες εισέρχονται στην πλατφόρμα και ρυθμίζουν το ραντεβού τους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxisnet, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη χρήση της υπηρεσίας δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα και οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.

«Ο Δήμος Δελφών παρέχει πλέον στους πολίτες μία σύγχρονη υπηρεσία εξυπηρέτησης», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δελφών, κ. Ανδρέας Ζαχαρόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι ο Δήμος, μαζί με άλλους 26 από όλη τη χώρα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «myKEPlive», προσθέτοντας: «Εξοικονομώντας χρόνο για όλους, άρα και με λιγότερο κόστος και κόπο, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών, αφενός προστατευμένοι από τους κινδύνους της περιόδου, αφετέρου και γενικότερα προσαρμοζόμενοι σταδιακά στις νέες συνθήκες που θα πρέπει να μπούμε εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της τεχνολογίας».


Ο Αντιδήμαρχος Δελφών

Ανδρέας Ζαχαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου