Σάββατο 1 Μαΐου 2021

"ΕΦΥΓΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ (Ο Αγών της Ιτέας) Ο ΗΛΙΑΣ ΛΥΤΡΑΣ...

"Δεν πρόλαβε την Ανάσταση..."


    Κατέληξε σήμερα σε Νοσοκομείο των Πατρών, ο από μηνών ταλαιπωρού-μενος με την υγεία του φίλτατος και πασίγνωστος στην ευρύτερη περιφέ-ρειά μας, Ηλίας Γουλιέλμου Λύτρας.

  Με καταγωγή από το Σερνικάκι, αλλά με ολόκληρον τον βίο του να τον έχει διάγει στην Ιτέα, όπου και απέκτησε οικογένεια, ενώ οι δημοσιογρα-φικές του ανησυχίες τον ώθησαν στο να εκδώσει την εφημερίδα "Ο Αγών της Ιτέας", μια πηγή ενημερώσεως των πολιτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών, μα προπάντων τοπικών τεκταινομένων στην Ιτέα, προς όλους τους Ιτιώτες, εντός και εκτός Ελλάδος (υπήρχαν συνδρομητές της εφημερίδος Ιτιώτες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής).

  Γεννηθείς το 1935, ασχολήθηκε με την έκδοση της εφημερίδος κατά τα τελευταία 50 έτη, ενώ προηγουμένως είχε θητεύσει επιτυχώς, δίπλα σε δημοσιογράφους βεληνεκούς, από όπου απεκόμισε την "τέχνη" της έντιμης δημοσιογραφίας.  Γεγονός το οποίον ετιμήθη δεόντως προσφάτως, από αναγνώστες και φίλους, καθώς και από την Ένωση των ιδιοκτητών επαρχιακού έντυπου Τύπου.  Καθ' όλην δε αυτή την μακρόχρονη ενασχόλησή του με την δημοσιογραφία-ενημέρωση, ετιμήθη επίσης από Φορείς, Ενώσεις και Οργανισμούς, για την παρουσία και την προσφορά του στην δημοσιογραφία.

Η σωρός του θα παραμείνει για μερικές ημέρες στο Νοσοκομείο των Πατρών (για διαδικαστικούς λόγους) και στην συνέχεια, εντός των επομένων ημερών, θα μεταφερθεί από την οικογένειά του για την οριστική "διαμονή" του, στην αγαπημένη του πόλη, στην Ιτέα.

Καλό ταξείδι, φίλε μας Ηλία!

3 σχόλια:

  1. Μία από τις σημαντικές μορφές της δημοσιογραφίας στην Ιτέα και στην ευρύτερη περιοχή. Συνεργάστηκα μαζί του περίπου δύο δεκαετίες. Ήτο πραγματικά άψογος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι ο Κύριος τον κάλεσε κοντά Του το Μ. Σάββατο, όταν ο Ίδιος κατήλθε στον Άδη. Πάντα θα τον θυμάμαι και θα τον έχω στην προσευχή μου. Σήμερα, του Αη-Γιωργιού, εις τον εορτάζοντα Ναό του Αγίου στο Μιντιλόγλι Πατρών, ο Βοηθός του Σεβασμιωτάτου, Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τον μνημόνευσε στην Μεγάλη Είσοδο υπέρ αναπαύσεως της ψυχή του. Καλή Ανάσταση κύριε Ηλία και καλή αντάμωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή