Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ - Πρόσκληση

 Ο (τέως) Δήμος (και νυν) Φανάρι!...

   Συνέρχεται μετά από πρόσκληση του προέδρου του, το Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας, προκειμένου να συζητήσει (και όχι να αποφασίσει) επί θεμάτων-προβλημάτων της πόλεως.  

  Στην αναδημοσιευόμενη παρακάτω και από εμάς Πρόσκληση, δεν αναφέρεται ο συνηθισμένος προσφάτως τρόπος πραγματοποιήσεως των συνεδριάσεων, αυτός της διαδικτυακής "περιφοράς".  Ή πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους, ή η πόλη μας (από μόνη της) "βγήκε" από τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έχουν επιβληθεί λόγω του Covid-19!  Εκτός και εάν ο συντάκτης της προσκλήσεως, εννοεί, την φυσική παρουσία μόνον των Συμβούλων και όχι κοινού. Ότι και να συμβαίνει πάντως, θα το διαπιστώσουμε αύριο το απόγευμα.

  Η Ιτέα λοιπόν όπως είναι γνωστό, δεν αποφασίζει για την τύχη της και δεν έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.  Ούτε βεβαίως να

σχεδιάσει το μέλλον της.  Απλά οι εκλεγμένοι Τοπικοί Σύμβουλοι της πόλεως, όπως κάνουν εδώ και 11 έτη, θα συζητήσουν, θα ξανα-συζητήσουν και θα εισηγηθούν τα λεγόμενά τους, στον "Κοτσάμπαση" της περιοχής, ο οποίος πλέον ονομάζεται, Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών. Κι ότι θέλει "αυτός", θα κάνει.

  Έτσι, την Δευτέρα το απόγευμα, θα συζητηθούν 10 (δέκα) θέματα στο Τοπικό μας Συμβούλιο και εκτός από το υπ' αρ. (πρόταση για την διαπλάτυνση πεζοδρομίων) και το υπ' αρ. 8 (αναζήτηση χώρου για δημιουργία νέου Κοιμητηρίου), όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ...συζητήσεις.  Διότι ο "Καλικράτης" στην αρχή και ο "Κλεισθένης" στην συνέχεια, έκαναν την πόλη μας "παρακατιανή" και δορυφόρο του Σάλωνα.  Και είναι γνωστό το ποιά "πολιτευόμενη" από την περιοχή μας, επέμενε το 2010, στο να πραγματοποιηθεί αυτή η "υποταγή" της Ιτέας.

Προς το παρόν, οι Τοπικοί μας Σύμβουλοι, θα συζητούν, θα συζητούν και θα εισηγούνται.  Διότι η Ιτέα, δεν είναι Δήμος πλέον.  Είναι ...φανάρι!

Η Πρόσκληση :

***************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου