Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ



Δήμος ΔΕΛΦΩΝ 22-3-2020
Ο ΙΟΣ μας Γεννάει πείσμα
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», έχοντας συναίσθηση πως αυτή την ώρα μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση ως χώρα και κατά συνέπεια ως Δήμος με αφορμή την πανδημία του Κορωνοϊού, ίσως την δυσκολότερη που περνάει η πατρίδα μας μετά την μεταπολίτευση μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, νοιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους τους δημότες μας, τους συμπολίτες μας, τους συντοπίτες μας που τόσα χρόνια μας γνωρίζουν και μας έχουν εμπιστευθεί.
Γνωρίζουμε πως τα μέτρα που παίρνονται είναι σκληρά για όλους μας,
γιατί περιορίζουν στο ελάχιστο την κάθε δραστηριότητα του ανθρώπων και βάλουν ευθεία στην ατομική μας ελευθερία, καθιστώντας ιδιότυπη φυλακή τα ίδια μας τα σπίτια. Όμως η απειλή της πανδημίας είναι φανερή, όσο και αν είναι αόρατος ο εχθρός. Ο αναμενόμενος ρυθμός αύξησης θανάτων παγκοσμίως από τον «Κορωνοϊό», για χθες 21/3/2020, ήταν 16,6%. Δυστυχώς η πραγματικότητα τις τελευταίες μέρες είναι πιο τραγική από τις προβλέψεις και έτσι τελικά ήταν 21,5%!!! Η διαφορά είναι τεράστια γιατί μιλάμε για ρυθμό αύξησης. Στις 19/3/2020 οι προβλέψεις έλεγαν ότι η Covid 19 θα έφτανε το ρυθμό 2.000 θανάτων ημερησίως σε 83 ημέρες από την έναρξή του. Δηλαδή στις 23/3/2020. Ενώ η «νόσος των Χοίρων» (η πιο θανατηφόρος επιδημία στον αιώνα μας) έφτασε τους 2.000 θανάτους ημερησίως σε περίπου 280 ημέρες από την έναρξή της! και μετά άρχισε να υποχωρεί!!!
Για τον λόγο αυτό ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
και ετοιμαζόμαστε για Μάχη χωρίς προηγούμενο, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που η πολιτική ηγεσία του τόπου αποφάσισε να ακούσει τους ειδικούς και να στηριχθεί και εμπιστευθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, χωρίς αναγωγή στο πολιτικό κόστος και αυτό είναι το θετικό.
Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται για να αναχαιτίσουν την ταχεία εξάπλωση του ιού. Όμως αποδείχτηκε από τις χώρες στις οποίες εξαπλώθηκε πρώτα ο ιός, πως απαιτείται παράλληλα με τα μέτρα ελέγχου μετακίνησης των ανθρώπων, να γίνουν πολλά διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του ιού. Διαφορετικά η αδυναμία εντοπισμού σε ποιες περιοχές αρχίζει να εξαπλώνεται ο ιός, θα αποδυναμώσουν τα προληπτικά μέτρα που παίρνονται σήμερα. Η ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με πρόσληψη Γιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού και προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού είναι επιβεβλημένη.
-Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη απαίτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα, φυσικά και του Δήμου μας, ως μέτρο πίεσης προς την Κυβέρνηση για να μη παρεκκλίνει από την πορεία ούτε στιγμή.
-Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι να οργανώσει άμεσα σε νέα βάση τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του, γιατί όλοι οι τομείς είναι σημαντικοί. Η Βοήθεια στο σπίτι, η Ύδρευση, η Καθαριότητα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Οι υπάλληλοί του να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο και όλα τα μέσα.
- Τέλος η ανάγκη αυτό-οργάνωσης της τοπικής μας κοινωνίας μέσα από την ιδιαιτερότητα της δυσκολίας που επιφέρει η επιβεβλημένη απόσταση των πολιτών, είναι επιτακτική και ο Δήμος την υπόθεση αυτή πρέπει να την κάνει αυτοσκοπό. Αυτό, ο τρόπος λειτουργίας και η συμμετοχή των ανθρώπων μιας τοπικής κοινωνίας, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα σοβαρά, όπως έντονα καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, προβλήματα μαζικής υγείας, επισιτισμού, οικονομικής κρίσης, είναι προϋπόθεση αναγκαία τούτη την ώρα.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες. Η Φύση, η Ζωή, η εξέλιξή τους, μας ξεπέρασε με ευφάνταστο τρόπο και δυστυχώς πολύ οδυνηρό.
Η πανδημία, όλοι καταλαβαίνουμε καλά, πως εκτός από στεναχώρια, αγωνία και πόνο, θα επιφέρει πολλές δυσκολίες στην συνέχεια κυρίως στην διαβίωση των ανθρώπων, ιδιαίτερα των ασθενέστερων ομάδων. Μαζική ανεργία, οικονομική δυσχέρεια, αύξηση κρουσμάτων παραβατικότητας, εγκληματικότητας και πολλά άλλα.
Αναγκαστικά σύντομα, θα γεννήσει προβληματισμό και κύκλους συζητήσεων σε θέματα όπως: της Δημοκρατίας, της Οικονομίας, της Εργασίας, της πολιτικής στην Υγεία, (αποδείχτηκε πόσο ουσιαστική είναι η δημόσια δωρεάν Υγεία), της διαχείρισης της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, του Καταναλωτισμού, σε θέματα Αυτάρκειας, του Πρωτογενή τομέα, της Αγροτικής πολιτικής, της Εκπαίδευσης, της Εθνικοποίησης βασικών κλάδων δραστηριότητας που στηρίζουν την Κρατική αυτοτέλεια, των Συμμαχιών με άλλα κράτη κλπ.
Το ίδιο θα γίνει και σε τοπικό επίπεδο.
Η μαζική απειλή της ζωής της ανθρώπινης κοινότητας στον Πλανήτη Γη, όχι μόνο δεν βάζει το σύνολο των προβλημάτων σε δεύτερη μοίρα, αντίθετα τα τοποθετεί όλα πάνω σε νέα βάση.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ σε όλες και όλους, στις οικογένειές μας, να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο χωρίς ανθρώπινες απώλειες, έχοντας πάντα στον νου μας τους συνανθρώπους μας, που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή, τους Γιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

2 σχόλια:

  1. το ξερουμε κυριοι
    αυτο θα κανουμε
    τα υπολοιπα μας τα ειπαν κι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ...18.00 ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ...ΨΕΛΝΕΙ - ΤΟΤΕ......
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή