Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η ΙΤΕΑ "ΑΚΙΝΗΤΗ" (σχεδόν "νεκρή" λόγω κορωνοϊού) - Φωτογραφίες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020
  Πρωτόγνωρες εικόνες οι σημερινές της πόλεώς μας! Και μάλλον συλλεκτικού ενδιαφέροντος οι φωτογραφίες, οι οποίες αποθανατίζουν μια "νεκρή" παραλία, με τα καταστήματα, τα καφέ-μπαρ, τα καφενεία και τα τσιπουράδικα, να είναι όλα κλειστά.  Κλειστά και "μαζεμένα".  Κι ας ήταν η ημέρα υπέροχη κι ας ήταν ο ήλιος λαμπρός κι ας ήταν η άνοιξη "φτασμένη" κι έτοιμη, να "εισβάλει" στην περιοχή μας, στην πόλη μας.

   Για όσους γνωρίζουν κι αγαπούν την Ιτέα μας, μόνον θλίψη θα προκαλούν οι σημερινές εικόνες της.  Μια πόλη της οποίας η ζωή, η ύπαρξη και το μέλλον της, ταυτίζονται με τον ανοικτόν ορίζοντα, την επικοινωνία και με το άγγιγμα της θαλάσσης.  
Και βέβαια μοναδικές στην ιστορία της, μιας και η επέλαση του κορωνοϊού στην χώρα μας, υποχρεώνει ολόκληρον τον πληθυσμό της, να αδρανοποιηθεί, να απέχει από όλες σχεδόν τις δραστηριότητές του προκειμένου να προφυλαχτεί και να προφυλάξει και να παραμείνει εντός, ότι και να περιέχει αυτή η έννοια "εντός".

  Οι παρατιθέμενες φωτογραφίες, είναι από ένα μικρό σημερινό οδοιπορικό, στην παραλιακή λεωφόρο της Ιτέας.  Και είθε, αυτές οι εικόνες, γρήγορα να αποτελέσουν παρελθόν για την πόλη μας.
Ας είναι τουλάχιστον αποτελεσματική αυτή η δοκιμασία, σε αυτόν τον άνισο ακόμη αγώνα κατά της πανδημίας του φονικού κορωνοϊού.

(φωτογραφίες : Μίμης Κουτρολίκος) 

3 σχόλια:

  1. το μαγαζι γωνια με τα αθλητικα ειναι ανοικτο?
    η αλλοδαπη του τσιπουραδικου εβαλε τεντα από τα δεντρα (!!!) πριν λιγες ημερες και μαλιστα απεναντι απο το λιμεναρχειο?
    δεν το ειδαν?
    αλλο ενα τσαντιρι?
    θα δουμε και αλλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάτος κ ο ρουφιάνος...
      Κανένας μενουμεσπιτακης χεζμενος θα'ναι ο καημενουλης.

      Διαγραφή
    2. οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται

      Διαγραφή