Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΘΕΣΗ;.. άρθρο


Μέσα στο πυκνό σκοτάδι τα σκυλιά του Ερντογάν και των δουλεμπόρων αλυχτού
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Σκέφτηκα πολύ αν θα πρέπει να απαντήσω σε φωνές των social media και του τύπου ανθρώπων που έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και πλέον αλυχτούν ρατσιστικά.

Για κάποιους από αυτούς τελειώνει το πάρτι, για κάποιους άλλους το ιδεολογικό αφήγημα κάποιοι άλλοι μπορεί να είναι απλά πληρωμένοι κονδυλοφόροι.
Στην πιο μεγάλη νύχτα του σύγχρονου Ελληνισμού ο κόσμος βουβός και τρομαγμένος προσπαθεί να αμυνθεί βλέποντας τι έρχεται.

Με πέτρες και δακρυγόνα τούρκικης προέλευσης δεχόμαστε επίθεση στα σύνορά μας και την ίδια ώρα γίνεται απόβαση με εκατοντάδες βάρκες στα νησιά μας.
Για κάποιους βέβαια δεν έχει καμία σημασία το οξύμωρο του πράγματος δηλαδή ο δήθεν ευάλωτος να εκσφενδονίζει πέτρες και δακρυγόνα, τούρκοι στρατιώτες να τον βοηθούν πετώντας και αυτοί δακρυγόνα, όπως φυσικά και το γεγονός τούρκοι δουλέμποροι ή ακόμα και οι ίδιοι οι εισβολείς να τρυπούν τις βάρκες που τους μεταφέρουν για να εκβιάσουν διάσωση.
Το ότι ένα μικρό αθώο παιδάκι -εργαλείο στα χέρια των διακινητών- πνίγηκε στο τελευταίο εσκεμμένο ναυάγιο δεν έχει καμία σημασία και η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των μ.μ.ε. σε λιγότερο από μερικές ώρες. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν σκάφος του λιμενικού αναποδογύριζε τη βάρκα.
Δυστυχώς όμως τα παιδιά είναι εργαλεία προπαγάνδας σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι και κανείς που σκούζει για αυτά δεν νοιάζεται πραγματικά.
Όπως φυσικά κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για να δώσει χρήματα από τη δική του τσέπη αλλά την ίδια ώρα απαιτεί να πληρώσει η πολιτεία δηλαδή όλοι εμείς οι υπόλοιποι και δεν έχει κανένα πρόβλημα αν η πολιτεία επιτάξει σπίτι ή περιουσία άλλου αρκεί να μην είναι η δική του.
Δεν έχει νόημα να μπεις σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που που από τη μία στο όνομα του δήθεν αντιρατσισμού μοιράζουν ψόφους και πήγαδες και από την άλλη ποστάρουν στα socialmedia τη χλιδή και πολυτέλεια των δικών τους σπιτιών, την ίδια ώρα πού οικογένειες ζουν ακόμα χωρίς ρεύμα και χωρίς άλλα βασικά αγαθά.
Είναι τα σκυλιά κονδυλοφόροι, οι συνοδοιπόροι των στρατιωτών του Ερντογάν, οι συνοδοιπόροι των δουλεμπόρων που αλυχτούν για να προστατεύσουν το πολύτιμο φορτίο των αφεντικών τους.
Καμία απάντηση λοιπόν δεν πρέπει σε αυτά τα δίποδα γιατί μία φορά άνθρωποι δεν είναι. Για να είσαι άνθρωπος πρέπει να έχεις ανθρωπιά μέσα σου για όλο τον κόσμο.Ναι για όλο τον κόσμο. Για να είσαι άνθρωπος πρέπει πρώτα να ενδιαφέρεσαι για το γείτονά σου, αν υποφέρει, αν πεινάει, αν διψάει, αν του λείπουν βασικά αγαθά και μετά για όλους της γης τους πεινασμένους.
Λέγοντας πεινασμένους το μυαλό μας σίγουρα δεν πάει σε ανθρώπους με ακριβά κινητά, ακριβά ρούχα, από χώρες όπου δεν διεξάγεται κανένας πόλεμος και που ζητούν ιθαγένειες και δωρεάν σπίτια, σίτιση και επιδόματα.
Αγνοήστε λοιπόν όλες αυτές τις υποκριτικές φωνές, αγνοήστε τους ψοφους τις πήγαδες και τις σκατοψυχιες που μοιράζουν σε όποιον διαφωνεί μαζί τους. Έχουν καταντήσει περισσότερο γραφικοί και από θαμώνες των παρακμιακών ριάλιτι
Δεν αξίζει να χαραμίζετε το χρόνο σας φίλοι μου.
Είναι μόνο για λύπηση.
 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου