Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ - Ανακοίνωση




 ΑΜΦΙΣΣΑ 26.03.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 27/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παροχή διευκολύνσεων για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας.



Ο Δήμος Δελφών, μεριμνώντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων στις κρίσιμες αυτές για όλους μας ώρες, ανακοινώνει την παροχή διευκολύνσεων σε όσους φροντίζουν αδέσποτα ζώα της περιοχής τους, τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με την έλλειψη τροφής και νερού.
Συγκεκριμένα, για την αποτελεσματική και επαρκή σίτιση των αδέσποτων εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας της πανδημίας, υπάρχει η δυνατότητα
έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Υπεύθυνη για την πιστοποίησή της είναι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χαρίλαος Αγαπητός, τηλ. επικοινωνίας 22650 23766 , email: ant.kallieon@delphi.gov.gr .
Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Να σημειωθεί πως η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.
Επιπλέον, όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.
Μένουμε σπίτι! Φροντίζουμε τα αδέσποτα!

Από το Γραφείο Δημάρχου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου