Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ, 1η ΗΜΕΡΑ ΕΦΑΡ-ΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.


Ωσάν ανοιξιάτικη εκδρομή...
   Με ενδυμασία περιπάτου (!) έστειλε τους Αστυνομικούς Φωκίδος το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να επιβλέψουν και να ελέγξουν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Φωκίδος, την εφαρμογή της εχθεσινής αποφάσεως για τον περιορισμό των μετακινήσεων του πληθυσμού, λόγω του κορωνοϊού.  Κοινώς, εβγήκαν στους δρόμους από τα χαράματα αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς η Υπηρεσία τους να τους έχει εφοδιάσει με τα απαιτούμενα για την περίσταση μέσα προφυλάξεως, από τον θανατηφόρο ιό.  Ούτε γάντια, ούτε μάσκες, ούτε αντισηπτικά, ούτε βεβαίως και με το στοιχειώδες οινόπνευμα,
προκειμένου να κάνουν μια πρόχειρη απολύμανση στα σημεία επαφής τους με τους ελεγχόμενους πολίτες. Ούτε λόγος επίσης για την αμοιβή τους, σε αυτήν την άνευ προστασίας και ωραρίου "συμμετοχή" τους, σε αυτόν τον προσφάτως προκύψαντα παραλογισμό της εποχής μας.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από ενωρίς το πρωΐ, έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι στους καταυλισμούς και σε σπίτια των Ρομά στην Άμφισσα.  Όπως επίσης έγιναν και συστάσεις σε αυτή την ομάδα ανθρώπων (ειδικά μετά από την εχθεσινή σύλληψη δυο νεαρών κλεπτών Ρομά στην Άμφισσα), για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

  Μόνοι τους λοιπόν οι αστυνομικοί και με ίδια μέσα, έχοντας ή όχι οικογένειες, προσπαθούν να προστατευθούν από αυτούς τους οποίους, προσπαθούν ...να προστατεύσουν!  Όπως δε αναφέρει σε μια ανάρτησή του στο f/b (από εκεί και οι φωτογραφίες), ο γ.γ. της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδος Παναγιώτης Ψεβεδούρος, όντως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις :

"Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Το μένουμε σπίτι όπως φαίνεται δεν ισχύει για τον έλληνα αστυνομικό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους της Φωκίδας που με αυταπάρνηση βρίσκονται επί ποδός αυτή τη στιγμή σε όλο το νομό και επιτυγχάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία όλων μας. Θέλω να υπενθυμίσω λοιπόν στους υπεύθυνους πως δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμαι και τον υλικό εξοπλισμό αλλά και τις οικονομικές απολαβές που μας αρμόζουν. Με τα μπράβο δεν μπορείτε να μας βοηθήσετε σε ΤΙΠΟΤΑ."

*********************************
: Η "αντίσταση" της Ε.Α.Υ.Φωκίδος κατά την διάρκεια των εργασιών του  πανελληνίου συνεδρίου της Ομοσπονδίας τους, υποθέτουμε ότι δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν την "ειδική" μεταχείριση των υπηρετούντων στον Νομό μας αστυνομικών.  Υποθέτουμε.
*********************************


2 σχόλια:

  1. Ε ρε φουκαραδες χωροφύλακες...αρκεί ένα φτάρνισμα για να τρέχετε κ να μην φτάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαρια η καλογερικη. Τρομαρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή