Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Η "ΠΙΛΟΤΙΝΑ" ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

Ένα "Τουριστικό" καρνάγιο...
  Θα κλείσει 10ετία η "Πιλοτίνα" σε εκείνο το σημείο της Μαρίνας της Ιτέας.  Και το μόνο το οποίο έγινε μέσα σε αυτό το ...μικρό χρονικό διάστημα για την επισκευή, το "συμμάζεμα" και τον εξωραϊσμό της, είναι η τοποθέτηση (από τον καραβομαραγκό;) των δυο αχρησιμοποίητων πλαστικών ομαδικών σωσιβίων, τα οποία μαζί με έναν κατεστραμένον επίσης πλαστικό κάδο, χρησιμοποιούνται ως "βοηθοί" στα ξύλινα υποστυλώματα-στηρίγματα στο γερασμένο κουφάρι της "Πιλοτίνας".

  Το αξιοθέατο αυτό καρνάγιο σε κάποιον ανήκει.  Κάποιος πληρώνει για την "επισκευή" του (!...) και βεβαίως για την παραμονή του εντός της ναυπηγο-επισκευαστικής ζώνης της Μαρίνας, η οποία όμως ζώνη, δεν υφίσταται... 
Όσον αφορά την περιφρούρησή του και την ασφάλεια, των από εκείνου του σημείου διερχομένων, προφανώς τους "αρμοδίους" για την διαχείριση και την επιστασία του συγκεκριμένου χώρου, δεν τους απασχολούν τόσον ...συνηθισμένα για την πόλη μας πράγματα.  Υπάρχουν άλλα και σοβαρότερα με τα οποία ασχολούνται, των οποίων η απαρίθμηση (τουλάχιστον), δεν είναι το θέμα του παρόντος άρθρου.

  Ανεξαρτήτως όμως της ενδεχομένης χρησιμότητος αυτού του ...πλοηγικού μέσου, του οποίου η πλοϊμότητα είναι πλέον από ετών, ικανή μόνον για ...στέρεο έδαφος και μάλιστα υποβασταζόμενο από στύλους, βαρέλια και σωσίβια, μήπως θα έπρεπε να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του :
- ή για την επαναφορά του μετά από επισκευή (εάν αξίζει) στην θάλασσα 
- ή για την απομάκρυνσή του από εκείνου του σημείου;

  Εάν συμβεί το οτιδήποτε, μετά από μια κακοκαιρία (ένα μπουρίνι), η μετά από μια κατάρρευση των υποστυλωμάτων, θα ευθύνεται κάποιος "αρμόδιος";
Ακόμη και για λόγους αισθητικής, αυτό το θέαμα στην παραλία της πόλεως, θα πρέπει να "τακτοποιηθεί".  Αδυνατούμε δε να φαντασθούμε ότι υπάρχουν λόγοι για την διατήρηση αυτού του "μνημείου" στην είσοδο του λιμένα της Ιτέας. 
  
Εκτός και εάν κάποιος πιστεύει ότι : δικά μου είναι, ότι θέλω κάνω!
Τότε όμως, θα πρέπει να ερωτήσουμε και κάποιον άλλον, "μεγαλύτερον" : Δικά του είναι;...


2 σχόλια:

  1. Εσύ επίκουρε μόνο τη πιλοτίνα είδες,τα δύχτια και όλα τα άχρηστρα πραγματα που έχουν οι ψαράδες διπλα στη πιλοτινα δεν τα είδες;γιατί δεν κάνεις και ένα ρεπορτάζ και για αυτά; ότι χειρότετο είναι να βλέπει ο κόμος αυτές τις βρωμιές Ευτυχώς που νοικιαστικε μήπως και μπεί μια τάξη σε αυτή τη μαρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δίχτυα είναι εργαλεία δουλειας...φυσικό βέβαια να προκαλούν απέχθεια στους τεμπέληδες κρατικοσυντηρητους βολταδορους της παραλίας.

      Διαγραφή