Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν.ΑΜΦΙΣΣΗΣ : ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΠΗ!... (όταν φέρετρα και φόβος παρελαύνουν καθημερινά μέσα από οθόνες, ιστοσελίδες και blogs) - Ανακοίνωση του Βουλευτού Φωκίδος


Άμφισσα, 26.03.2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Νοσοκομείο Άμφισσας διαχειρίζεται με όλες του τις δυνάμεις την κρίση της πανδημίας και έχει προετοιμαστεί για υποδοχή ασθενών με διαμόρφωση κατάλληλων χώρων και αύξηση των κλινών.
Σήμερα υπάρχει επάρκεια υγειονομικού υλικού και ακολουθούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, τα πρωτόκολλα για την εξέταση των ύποπτων κρουσμάτων με σκοπό την διαφύλαξη της υγείας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Το κενό που προκλήθηκε από την μετάθεση Παθολόγου καλύπτεται άμεσα από μετακινήσεις άλλων ιατρών της 5ης ΥΠΕ.
Εξάλλου, με διαδικασίες-εξπρές, το προσωπικό ενισχύεται με οκτώ (8) νοσηλευτές, έναν (1) μεταφορέα ασθενών, καθώς και βοηθούς ακτινολόγου και μικροβιολόγου, ενώ έχουν ήδη προκηρυχθεί τρεις (3) θέσεις παθολόγων – επικουρικών ιατρών.
Για τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Άμφισσας και την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Φώτη Σερέτη, και φυσικά με τον Διοικητή, κ. Χαρίλαο Γεωργίου.
Σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες ώρες που διανύουμε, όσοι δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας έχουν ανάγκη τη στήριξη και συνδρομή όλων μας.
Η κοινωνία μας χρειάζεται την κοινή προσπάθεια για ν΄αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.
Η Κυβέρνηση, και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, υπό δυσχερέστατες συνθήκες, δίνει έναν τιτάνιο αγώνα ενίσχυσης του Συστήματος Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να βγούμε από τη δοκιμασία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, και αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται διεθνώς.
Η κακόβουλη κριτική και ιδιαίτερα η λαϊκίστικη πολιτική της παραπληροφόρησης, των απειλών τύπου Πολάκη και Καψώχα, και της απόπειρας πρόκλησης ανησυχίας στην κοινωνία για μικροκομματικά οφέλη, δεν πανικοβάλλει, αντίθετα, εξοργίζει τους πολίτες και τους στρέφει εναντίον αυτών που την επιχειρούν.
Ιδιαιτέρως προκαλούν και εξοργίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε τοπικό επίπεδο ήταν υπεύθυνα για τη διακοπή λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, την υπολειτουργία του, αλλά και για την πολιτική εξαπάτηση του λαού της Φωκίδας, με την προκήρυξη θέσεων που δεν προβλέπονταν στον Κανονισμό του ΓΝΑ.
Οι Έλληνες με τρόμο αναλογίζονται ποια θα ήταν η κατάσταση στη Χώρα μας, εάν σήμερα οι τύχες μας βρίσκονταν στα χέρια του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη και των λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.


ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ
Βουλευτής Φωκίδας
Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

2 σχόλια:

  1. Μην περιμένετε τίποτα από τον Μπούγα...Όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξερει τι κανει ο Μπουγας
    ξαφνικα δυο σωματεια απο τη φωκιδα για την υγεια και: ΟΛΑ ΚΑΛΑ
    επεσε τηλεφωνακι για στηριξη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή