Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Η Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - Δελτίον Τύπου


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                        Ιτέα 19 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ

Αναδρομική έκθεση έργων ξυλογλυπτικής
«Με την αίσθηση του ξύλου»

Ο Δήμος Δελφών και η Ομάδα Φίλων Μουσείου πόλης Ιτέας, είχαν την χαρά να συνδιοργανώσουν την αναδρομική έκθεση έργων ξυλογλυπτικής, του εκ Κίρρας ερασιτέχνη γλύπτη Ιωάννη Οικονόμου, κατά την διάρκεια της οποίας και υπό τον τίτλο “Με την αίσθηση του ξύλου” παρουσιάσθηκαν έργα, από την τελευταία δεκαετή ενασχόληση του δημιουργού με το ξύλο.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο κτήριο “Μερκούρη” στην Ιτέα και η διάρκειά της ήταν, από την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 έως και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Δημάρχου Δελφών κ. Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου, της Αντιδημάρχου Δελφών - Δ.Ε. Ιτέας κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα- Τσακίρη, των Προέδρων των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων και αρκετών επισκεπτών.

Η επισκεψιμότητα ήταν ικανοποιητική καθ’ όλες τις ημέρες λειτουργίας της εκθέσεως και οι σχολιασμοί, προφορικοί και γραπτοί για τα έργα και τις δεξιότητες του δημιουργού, ήταν κολακευτικοί για τον ίδιο, αλλά και επαινετικοί για την συγκεκριμένη δραστηριότητα του υπό ίδρυση Μουσείου της πόλης της Ιτέας. Γεγονός το οποίο μας χαροποιεί και μας δεσμεύει, για αναλόγου επιπέδου δράσεις και προβολές, στο μέλλον.


Τέλος, να σημειωθεί ότι με την σύμφωνη γνώμη του δημιουργού, παρ’ ότι η έκθεση έχει λήξει, τα έργα του θα παραμείνουν στον χώρο, προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα από Σχολεία του Δήμου Δελφών, για να την επισκεφθούν.
Εκ του Δήμου Δελφών
Δημοτική Ενότητα Ιτέας 

1 σχόλιο:

  1. Θερμά συχγαρητήρια στον δημιουργό και ευχές για καλή έμπνευση στο πολύπτυχο έργο του. Και στα επόμενα. (Μαιρηνίκη Κουτσούκου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή