Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ο Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ "ΕΠΑΙΖΕ" ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ : ΤΟΝ ΕΞΑΫΛΩΣΕ!...


76 - 59


  Μέσα στο μπαλόνι του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιτέας, όπου με κανονικές συνθήκες είναι δυνατόν να συνυπάρξουν περί τα 450 – 500 άτομα, σήμερα το απόγευμα “χώρεσαν” επάνω από 700 φίλαθλοι, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα καλαθοσφαιρίσεως της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, ανάμεσα στον “Γ.Σ. Ιτέας” ο οποίος με νίκη διεκδικούσε την παρουσία του στην τετράδα των play off και τον πρωτοπόρο “Μάκαρο” Αμφίσσης, ο οποίος πέραν του γοήτρου, ήθελε και την διεκδίκηση του δικαιώματος έδρας. Όπως δε γίνεται αντιληπτό, το οξυγόνο εντός του κλειστού χώρου, δεν επαρκούσε και μαζί με την επικρατούσα ένταση (σειρήνες, συνθήματα, φωνές και σφυρίγματα), είχαν μετατρέψει το γήπεδο, όχι σε θερμοκήπιο, αλλά σε ...υψικάμινο!

  Η προϊστορία και η ποιότητα των δυο ομάδων, τα προηγηθέντα προ διμήνου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αμφίσσης, όπου μετά από τον ηττοφόρο αγώνα για τον Γ.Σ. Ιτέας ο προπονητής του Χρήστος Μωραΐτης είχε κάνει την απαράμιλλη δήλωση “Σήμερα στην Άμφισσα μάθαμε Γαλλικά και πιάνο”, το βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνος και η απαίτηση των φιλάθλων της Ιτέας για την “ηθική” τουλάχιστον αποκατάσταση της ομάδος των, είχαν μετατρέψει τον χώρο σε ...χύτρα ταχύτητος. Κάτι το οποίον, ναι μεν αντελήφθησαν από την αρχή οι δύο διαιτητές του αγώνος, αλλά δεν έκαναν όμως τίποτε για να εκτονώσουν την κατάσταση. Απεναντίας. Αλληθώρισαν, φαλτσοσφύριξαν, εμοίρασαν τεχνικές ποινές και προσπάθησαν να “σπρώξουν” διακριτικά την ομάδα της Αμφίσσης, η οποία όμως έφθασε να ηττάται ακόμη και με διαφορά 20 πόντων

  Ανεξαρτήτως της μη ικανοποιητικής αντιμετωπίσεως της ομάδος μας από τους διαιτητές, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στον Γ.Σ. Ιτέας, σήμερα (και όχι μόνον σήμερα), αγωνίσθησαν παιδιά-αθλητές από τον τόπο μας. Και όχι μεταγραφές.
Όπως επίσης είναι άξιο προσοχής, ότι κατά το τελευταίο 5λεπτο του αγώνος, η εντός γηπέδου πεντάδα αποτελείτο από νεαρά και λεπτοκαμωμένα παιδιά, όλα κάτω των 20 ετών!... Με την τεχνική τους κατάρτιση, την αγωνιστική τους διάθεση και την ευρηματικότητα, να έχουν εκνευρίσει αφάνταστα τους παίκτες του “Μάκαρου”, οι οποίοι, αδυνατούσαν να τους περιορίσουν εντός του γηπέδου και να μειώσουν το εις βάρος τους σκορ.

  Έφθασαν δε στο σημείο, αμέσως μετά την λήξη του αγώνος, ένας εξ αυτών και σε έξαλλη κατάσταση, να επιμένει να επιτεθεί στους διαιτητές, στην Γραμματεία και στους παράγοντες του Γ.Σ.   Και τούτο να μην γίνεται, παρ’ όλες τις εν χορώ ...παροτρύνσεις της κερκίδος (ξύλο!, ξύλο!, ξύλο!...), μετά από παρατεταμένες προσπάθειες αρκετών συμπαικτών του και παραγόντων, να τον συγκρατήσουν.
Τελικά, η συμπεριφορά του αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνος και το δελτίο του εκρατήθη από τους διαιτητές, το οποίον σημαίνει, ότι δεν δικαιούται (ποινή) να αγωνισθεί στους προσεχείς αγώνες της ομάδος του

Η ιστορία όμως έγραψε : Γ.Σ. Ιτέας – Μάκαρος Αμφίσσης : 76-59
Και η υπόκλιση των θεατών (με αρκετούς Αμφισσείς, αφύλακτους και ανενόχλητους από κανέναν εντός της αιθούσης), μαζί με το παρατεταμένο χειροκρότημα, να ανήκουν αποκλειστικά στους αθλητές της ομάδος μας.

(φωτογραφίες Σωτήρης Κακανάς)

(& φωτογραφίες Λιάνας Πεχλιβανίδη)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου