Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΒΙΝΙΑΝΗΣ"


Κερασοχώρι, 3/4/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη Βουλή για την ανάδειξη των Μουσείων Βίνιανης και Κορυσχάδων

Η δέσμευση του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση για την ανάδειξη του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της Βίνιανης προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Μετά τις δύο επισκέψεις μηχανικών και ιστορικών της Βουλής στο Μουσείο της Βίνιανης, τον Ιούλιο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018, ύστερα από Πρόσκληση του κ. Βούτση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μικρό Σαλόνι του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, με θέμα την ανάδειξη των Μουσείων Βίνιανης και Κορυσχάδων.
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Κόκκαλη» κ. Πέτρος Κόκκαλης.
Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση που έγινε απ’ όλες τις πλευρές αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας και ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα, που αφορούν την επισκευή των δύο κτιρίων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Μουσείο Βίνιανης, τη νέα εσωτερική διαμόρφωση των δύο Μουσείων και τη διασφάλιση της λειτουργίας τους.
Να σημειωθεί πως Βουλή και Περιφέρεια δεσμεύτηκαν για τις χρηματοδοτήσεις των δύο μελετών, ενώ στο όλο εγχείρημα θα συμβάλει και το Ίδρυμα Κόκκαλη.
Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη, ο μουσειολόγος κ. Γιάννης Μετζικώφ, οι μηχανικοί των Δήμων Αγράφων και Καρπενησίου, μηχανικοί της Βουλής, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου